Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μετά την κατακραυγή αποσύρει η κυβέρνηση τη διάταξη για τη βλασφημία

Απο­σύ­ρει η κυβέρ­νη­ση τη διά­τα­ξη για την βλα­σφη­μία που είχε εντα­χθεί στο νέο Ποι­νι­κό Κώδι­κα μετά τις σφο­δρές αντι­δρά­σεις και τη σχε­τι­κή πλά­κα στα social media.

Ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Κώστας Τσιά­ρας μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ δικαιο­λό­γη­σε την επα­να­φο­ρά της συγκε­κρι­μέ­νης διά­τα­ξης σαν μία «προ­σπά­θεια προ­στα­σί­ας των δικαιω­μά­των θρη­σκευ­τι­κών μειο­νο­τή­των», που κάνει η κυβέρ­νη­ση, καθώς βρι­σκό­μα­στε, όπως είπε, «μπρο­στά σε γεγο­νό­τα που εξε­λίσ­σο­νται με αρνη­τι­κό τρό­πο στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία και μιλώ για την αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ ομά­δων μετα­να­στών που εγκα­θί­στα­νται στην ενδο­χώ­ρα και δημιουρ­γού­νται εντάσεις».

Παρό­λα αυτά τόνι­σε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγ­μή που υπάρ­χουν τόσες αντι­δρά­σεις η συγκε­κρι­μέ­νη διά­τα­ξη θα αποσυρθεί.

Χθες, ο κ. Τσιά­ρας μιλώ­ντας για τις αλλα­γές στον Ποι­νι­κό Κώδι­κα είχε κάνει λόγο αυστη­ρο­ποί­η­ση των ποι­νών για την παι­δε­ρα­στία, τη δια­κί­νη­ση μετα­να­στών και επα­να­φο­ρά της κακό­βου­λης βλα­σφη­μί­ας των θείων.

Όσον αφο­ρά την εξή­γη­ση για την αρχι­κή προ­σθή­κη της ανα­χρο­νι­στι­κής διά­τα­ξης στον Ποι­νι­κό Κώδι­κα, ελέγ­χε­ται η δικαιο­λο­γία του κ. Τσιάρα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο