Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μετά την κατακραυγή σπεύδει να μαζέψει τους «άριστους» το Μαξίμου — Όσοι πρόλαβαν εμβολιάστηκαν

Μετά την κατα­κραυ­γή και τη σφο­δρή κρι­τι­κή δέχτη­κε το Μαξί­μου για το σόου κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών που εμβο­λιά­ζο­νται ο ένας μετά τον άλλο, σπεύ­δει να στα­μα­τή­σει τους «άρι­στους».

Την ενό­χλη­ση εξέ­φρα­σε η Αρι­στο­τε­λία Πελώ­νη, απο­κα­λύ­πτο­ντας πως μπαί­νει «stop» στην συμ­με­το­χή τους η οποία είπε ότι το Μέγα­ρο Μαξί­μου απο­δο­κι­μά­ζει και τις πανη­γυ­ρι­κές αναρ­τή­σεις υπουρ­γών στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης με αφορ­μή των εμβο­λια­σμό τους.

Όπως ανέ­φε­ρε η ανα­πλη­ρώ­τρια κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό Παρα­πο­λι­τι­κά 90.1 FM, «ο συμ­βο­λι­σμός του θέμα­τος εξα­ντλή­θη­κε στον εμβο­λια­σμό του πρω­θυ­πουρ­γού και της πολι­τι­κής και πολι­τεια­κής ηγε­σί­ας και ολο­κλη­ρώ­νε­ται σήμε­ρα με τον εμβο­λια­σμό του κ. Κου­τσού­μπα». Όπως συμπλή­ρω­σε, ο στό­χος ήταν «να εκμπε­φθεί το μήνυ­μα ότι τα εμβό­λια είναι ασφαλή».

Όπως είπε η κυρία Πελώ­νη μέχρι χθες είχαν εμβο­λια­στεί 66 κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη και κρα­τι­κοί λει­τουρ­γοί από την διευ­ρυ­μέ­νη λίστα των 128 που είχε ανα­κοι­νώ­σει ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Στέ­λιος Πέτσας. Όπως όμως σημεί­ω­σε η Αρι­στο­τε­λία Πελώ­νη, η λίστα κλεί­νει με αυτά τα 66 άτομα.

Η ανα­πλη­ρώ­τρια κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος συνέ­χι­σε λέγο­ντας πως οι υπό­λοι­ποι που βρί­σκο­νταν στην λίστα των 128 «θα εμβο­λια­στούν με την σει­ρά τους σύμ­φω­να με το χρο­νο­διά­γραμ­μα που έχει δώσει η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών για όλο τον πληθυσμό». 

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως παρό­λο που η κυβέρ­νη­ση είχε ανα­κοι­νώ­σει την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα συγκε­κρι­μέ­νη λίστα με μόλις 49 πρό­σω­πα που είχαν προ­κρι­θεί για να εμβο­λια­στούν εκτός προ­τε­ραιό­τη­τας στην πρώ­τη φάση, είτε για λόγους παρα­δείγ­μα­τος, όπως η πολι­τεια­κή και πολι­τι­κή ηγε­σία της χώρας, είτε επει­δή θεω­ρή­θη­κε ότι ο ρόλος τους είναι κρί­σι­μος για την λει­τουρ­γία της κυβέρ­νη­σης και του κρά­τους, όπως οι ηγε­σί­ες των υπουρ­γεί­ων που εμπλέ­κο­νται άμε­σα στον αγώ­να κατά της παν­δη­μί­ας, στην πορεία ο κατά­λο­γος διευ­ρύν­θη­κε σημαντικά.

Έτσι, το μεση­μέ­ρι της Τρί­της έγι­νε εμμέ­σως γνω­στό από ανα­κοί­νω­ση του κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που Στέ­λιου Πέτσα ότι ο συνο­λι­κός αριθ­μός των αξιω­μα­τού­χων που θα εμβο­λια­στούν εκτός προ­τε­ραιό­τη­τας θα έφτα­νε στους 126, καθώς τόσα κρί­θη­κε –άγνω­στο από ποιον- ότι είναι τα «πρό­σω­πα της πρώ­της γραμ­μής», τα οποία θεω­ρή­θη­καν «απο­λύ­τως κρί­σι­μα για τη λει­τουρ­γία της Κυβέρ­νη­σης και τη συνέ­χεια του Κράτους».

Η διεύ­ρυν­ση της λίστας με τους κατ΄ εξαί­ρε­ση εμβο­λια­σθέ­ντες, όπως και το θέα­μα γνω­στών και άγνω­στων στο ευρύ κοι­νό αξιω­μα­τού­χων που αναρ­τού­σαν φωτο­γρα­φί­ες τους από τα κέντρα εμβολιασμού,προκάλεσε τους πολί­τες που θεώ­ρη­σαν ότι «έγι­νε κατά­χρη­ση και ορι­σμέ­νοι με το πρό­σχη­μα του παρα­δείγ­μα­τος έκα­ναν επί­δει­ξη της εξου­σί­ας τους».

 

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο