Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μετά τη σκοποβολή, διακοπή παράδοσης πετρελαίου που σημαίνει χωρίς ρεύμα η Γάζα

Ο Ισραη­λι­νός υπουρ­γός Άμυ­νας Αβίγκ­ντορ Λίμπερ­μαν ανα­κοί­νω­σε από­ψε ότι στα­μα­τούν άμε­σα οι παρα­δό­σεις καυ­σί­μων στη Λωρί­δα της Γάζας, μετά τις σημε­ρι­νές δια­δη­λώ­σεις στα σύνο­ρα του παλαι­στι­νια­κού θύλα­κα με το Ισρα­ήλ και τη δολο­φο­νία 7 Παλαιστινίων.

Εδώ και δέκα χρό­νια η Γάζα βρί­σκε­ται υπό απο­κλει­σμό και οι συν­θή­κες δια­βί­ω­σης των κατοί­κων της περιο­χής επι­δει­νώ­νο­νται διαρκώς.

Μετά τα σημε­ρι­νά “σοβα­ρά γεγο­νό­τα” ο υπου­ρός Άμυ­νας “διέ­τα­ξε την άμε­ση παύ­ση στην παρά­δο­ση καυ­σί­μων στη Λωρί­δα της Γάζας”, ανέ­φε­ρε το γρα­φείο του Λίμπερ­μαν σε μια ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε. “Το πρωί της Παρα­σκευ­ής, τέσ­σε­ρα βυτιο­φό­ρα προ­ερ­χό­με­να από το Ισρα­ήλ παρέ­δω­σαν καύ­σι­μα και, μετά από αυτό, σημειώ­θη­καν ταρα­χές. Υπήρ­ξε μια σοβα­ρή από­πει­ρα παρα­βί­α­σης των συνό­ρων και επί­θε­σης ενα­ντί­ον των στρα­τιω­τών”, πρό­στί­θε­ται στην ανακοίνωση.

Ο ΟΗΕ είχε πετύ­χει μια συμ­φω­νία, που τέθη­κε σε ισχύ αυτήν την εβδο­μά­δα, για την παρά­δο­ση καυ­σί­μων στη Λωρί­δα της Γάζας. Τα καύ­σι­μα αυτά πλη­ρώ­νο­νται από το Κατάρ και θα επέ­τρε­παν να αυξη­θεί η δυνα­μι­κό­τη­τα του μονα­δι­κού σταθ­μού παρα­γω­γής ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας στον θύλα­κα ώστε να καλυ­φθούν οι ανά­γκες των κατοί­κων. Σήμε­ρα οι κάτοι­κοι της Γάζας έχουν ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα μόνο για τέσ­σε­ρις ώρες την ημέρα.

Για 29η Παρα­σκευή οι Ισραη­λι­νοί έκα­ναν σκο­πο­βο­λή σε άοπλους Παλαι­στί­νιους – 6 δολοφονημένοι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο