Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μετατέθηκε για την Παρασκευή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων — Την ίδια μέρα οι ανακοινώσεις

Ανα­βάλ­λε­ται η αυρια­νή συνε­δρί­α­ση της επι­τρο­πής των λοι­μω­ξιο­λό­γων, καθώς οι ειδι­κοί ζήτη­σαν να έχουν ένα ασφα­λέ­στε­ρο επι­δη­μιο­λο­γι­κό δείγ­μα πριν πάρουν τις όποιες αποφάσεις.

Ο προ­γραμ­μα­τι­σμός για συνε­δρί­α­ση της επι­τρο­πής αύριο ήταν απο­τέ­λε­σμα της πρό­θε­σης — πίε­σης της κυβέρ­νη­σης για στα­δια­κή επα­νέ­ναρ­ξη κάποιων δρα­στη­ριο­τή­των, τη στιγ­μή που επί μήνες αρνεί­ται τη λήψη ουσια­στι­κών μέτρων στή­ρι­ξης του συστή­μα­τος υγεί­ας. Η στή­ρι­ξη του συστή­μα­τος Υγεί­ας (προ­σλή­ψεις, επί­τα­ξη ιδιω­τι­κών δομών υγεί­ας, μέτρα για τα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς κλπ) θα μπο­ρού­σαν να στη­ρί­ξουν τη λει­τουρ­γία κάποιων τομέ­ων της κοινωνίας.

Η επι­τρο­πή των ειδι­κών, στην επι­κεί­με­νη συνε­δρί­α­ση της, ανα­μέ­νε­ται να εκτι­μή­σει την κατά­στα­ση και να προ­χω­ρή­σει σε αξιο­λό­γη­ση των μέτρων, προ­κρί­νο­ντας κάποιες αλλα­γές. Υπάρ­χουν, ωστό­σο, διι­στά­με­νες από­ψεις όσον αφο­ρά στον χρό­νο, αλλά και στην ορθό­τη­τα του ανοίγ­μα­τος ορι­σμέ­νων δραστηριοτήτων.

Τα σενάρια που εξετάζονται:

–Επα­να­φο­ρά της απα­γό­ρευ­σης κυκλο­φο­ρί­ας τα Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα στις 9 το βρά­δυ, από 7 που ισχύ­ει μέχρι τώρα.

–Τέλος στην απα­γό­ρευ­ση μετα­κί­νη­σης με αυτο­κί­νη­το από δήμο σε δήμο με τον κωδι­κό 6 στο 13033, όπως είχε προ­κύ­ψει από την τελευ­ταία αυστη­ρο­ποί­η­ση των μέτρων. Σε κάθε περί­πτω­ση, δεν εξε­τά­ζε­ται άρση της απα­γό­ρευ­σης για μετα­κι­νή­σεις μετα­ξύ περιφερειών.

–Άνοιγ­μα κομ­μω­τη­ρί­ων και κέντρων αισθη­τι­κής την ερχό­με­νη Δευ­τέ­ρα 22 Μαρτίου.

–Όσον αφο­ρά στους υπό­λοι­πους κλά­δους, ο στό­χος που έχει τεθεί για το λια­νε­μπό­ριο είναι η 29η Μαρ­τί­ου, με καθα­ρό «αστε­ρί­σκο» πάντο­τε να κατα­γρα­φεί μια επι­πε­δο­ποί­η­ση της πανδημίας.

–Ακό­μα πάντως και να ευο­δω­θεί το σενά­ριο του «σπα­στού» ανοίγ­μα­τος εντός του Μαρ­τί­ου, τα σχο­λεία και η εστί­α­ση είναι βέβαιο πως προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται για τον Απρίλιο.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο