Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με αυτεπάγγελτη δίωξη απειλεί η κυβέρνηση όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς!!!

Την αυτε­πάγ­γελ­τη δίω­ξη κρα­δαί­νει (μαζί με το πρό­ταγ­μα των ΜΑΤ) η κυβέρ­νη­ση σε όσους αγω­νί­ζο­νται κατά των πλει­στη­ρια­σμών για την προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας προ­κει­μέ­νου να επι­τύ­χει τους αριθ­μούς — στό­χο που υπο­σχέ­θη­κε στους θεσμούς, δεδο­μέ­νων των έντο­νων αντιδράσεων.

Σε μια προ­σπά­θεια να προ­χω­ρή­σουν οι πλει­στη­ρια­σμοί χωρίς εμπό­δια η τρο­πο­λο­γία που κατα­τέ­θη­κε στη Βου­λή προ­βλέ­πει ότι θα τιμω­ρεί­ται με ποι­νές φυλά­κι­σης από 6 ή 3 μήνες κατ΄ ελά­χι­στο όριο κατά περί­πτω­ση, όποιος εισέρ­χε­ται και παρα­μέ­νει σε χώρους διε­ξα­γω­γής πλει­στη­ρια­σμών κατά τη δια­δι­κα­σία ανα­γκα­στι­κής εκτέ­λε­σης, δια­κό­πτο­ντας ή δια­τα­ράσ­σο­ντας την ομα­λή διε­ξα­γω­γή τους!

Επι­πλέ­ον προ­βλέ­πει την αυτε­πάγ­γελ­τη δίω­ξη σε όποιον προ­κα­λεί απλή σωμα­τι­κή βλά­βη ή απει­λεί με βία ή άλλη παρά­νο­μη πρά­ξη ή παρά­λει­ψη υπάλ­λη­λο πλει­στη­ρια­σμού που διε­νερ­γεί­ται κατά τη δια­δι­κα­σία ανα­γκα­στι­κής εκτέλεσης.

Σύμ­φω­να με την αιτιο­λο­γι­κή έκθε­ση, η τρο­πο­λο­γία στο­χεύ­ει στην ενί­σχυ­ση της ρευ­στό­τη­τας των τρα­πε­ζών μέσω της μεί­ω­σης των «κόκ­κι­νων» δανεί­ων για την απο­φυ­γή μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.

Η τρο­πο­λο­γία κατα­τέ­θη­κε στο νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Δικαιο­σύ­νης που βρί­σκε­ται στο στά­διο της επε­ξερ­γα­σί­ας στη Βουλή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο