Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με δηκτική ανακοίνωση το Ισραηλίτικου Συμβούλιο καλεί τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει συγνώμη

Το Κεντρι­κό Ισραη­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο (ΚΙΣΕ) υπεν­θυ­μί­ζει τις κατά και­ρούς αντι­ση­μι­τι­κές ανα­φο­ρές και δηλώ­νει ότι ανη­συ­χεί για την υπουρ­γο­ποί­η­ση του Θάνου Πλεύ­ρη και απαι­τεί να ζητή­σει συγνώ­μη για τις μισαλ­λό­δο­ξες θέσεις που έχει εκφρά­σει ανα­φε­ρό­με­νος μάλι­στα στο Ολοκαύτωμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

Το Κεντρι­κό Ισραη­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο Ελλά­δος εκφρά­ζει την ανη­συ­χία του από την τοπο­θέ­τη­ση του κ. Θάνου Πλεύ­ρη στη θέση του Υπουρ­γού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύ­ρης το 2009 ενώ­πιον της Ελλη­νι­κής Δικαιο­σύ­νης έκα­νε, μετα­ξύ άλλων, την εξής ανα­φο­ρά: «…..Και θα σας πω σε θέμα­τα που σας έχουν προ­βλη­μα­τί­σει: Σας προ­βλη­μά­τι­σε η ανα­φο­ρά για το Άου­σβιτς. Που λέει ότι «να τηρεί­ται σε καλή κατά­στα­ση το στρα­τό­πε­δο του Άου­σβιτς». Εγώ παίρ­νω την ακραία εκδο­χή. Ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος εκεί πέρα εννο­εί: «Να δια­τη­ρεί­ται σε καλή κατά­στα­ση το στρα­τό­πε­δο του Άου­σβιτς, για­τί θέλω κάποια στιγ­μή να επα­νέλ­θει εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κό καθε­στώς, να επα­νέλ­θει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραί­ους και να τους βάλει στο Άου­σβιτς». Ποια παρό­τρυν­ση είναι αυτή; Ποια διέ­γερ­ση; Δεν μπο­ρεί δηλα­δή κάποιος να πιστεύ­ει και να θέλει να πιστεύ­ει ότι «θέλω να εξο­ντώ­σω κάποιον;».

Περι­μέ­νου­με από τον κ. Θάνο Πλεύ­ρη την έκφρα­ση συγνώ­μης προς τον Εβραϊ­κό λαό για την ανα­φο­ρά του αυτή και σαφή κατα­δί­κη της μισαλ­λο­δο­ξί­ας, του αντι­ση­μι­τι­σμού και των αρνη­τών του Ολο­καυ­τώ­μα­τος, ευθυ­γραμ­μι­ζό­με­νος με τις δια­κη­ρυγ­μέ­νες θέσεις του Έλλη­να Πρωθυπουργού.

Ελπί­ζου­με δε ότι ο νέος υπουρ­γός θα αντι­με­τω­πί­σει όλους τους πολί­τες της χώρας ισό­τι­μα, ανε­ξαρ­τή­τως χρώ­μα­τος, φυλής ή θρησκεύματος.

Αθή­να, 1η Σεπτεμ­βρί­ου 2021
Κεντρι­κό Ισραη­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο Ελλάδος

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο