Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με διάταγμα που υπέγραψε ο Μπάιντεν η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αφορά στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΗΠΑ

Βρε βρε τι διαβάζουμε…

Με διά­ταγ­μα που υπέ­γρα­ψε ο Μπάι­ντεν η τήρη­ση της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών αφο­ρά στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΗΠΑ.

Ποιος το λέει;

Το ΒΗΜΑ:

«Επι­βο­λή αυστη­ρών κυρώ­σε­ων σε όσους υπο­νο­μεύ­ουν την εφαρ­μο­γή της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών προ­βλέ­πει διά­ταγ­μα που υπέ­γρα­ψε την Τρί­τη ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάι­ντεν, με το οποίο επε­κτεί­νει το πεδίο εφαρ­μο­γής της εθνι­κής έκτα­κτης ανά­γκης για την περιο­χή των Δυτι­κών Βαλ­κα­νί­ων, που είχε αρχι­κά δια­κη­ρυ­χθεί με την από­φα­ση του 2001, όπως ανα­κοί­νω­σε ο Λευ­κός Οίκος.

Τα κρι­τή­ρια

Με το ίδιο διά­ταγ­μα καθο­ρί­ζο­νται τα κρι­τή­ρια για την επι­βο­λή κυρώ­σε­ων από τις ΗΠΑ σε όσους εμπλέ­κο­νται σε ενέρ­γειες που συνι­στούν ασυ­νή­θι­στη και έκτα­κτη απει­λή για την εθνι­κή ασφά­λεια και την εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή των Ηνω­μέ­νων Πολιτειών.
Τέτοιες απει­λές προ­έρ­χο­νται από άτο­μα που είναι υπεύ­θυ­να ή εμπλέ­κο­νται άμε­σα ή έμμε­σα σε ενέρ­γειες ή πολι­τι­κές που απει­λούν την ειρή­νη, την ασφά­λεια, τη στα­θε­ρό­τη­τα ή την εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα οποιασ­δή­πο­τε περιο­χής ή κρά­τους στα Δυτι­κά Βαλ­κά­νια, επι­ση­μαί­νε­ται στο διά­ταγ­μα που υπέ­γρα­ψε ο αμε­ρι­κα­νός πρόεδρος».

Αντί άλλου σχο­λί­ου θα θυμί­σου­με μέρος της τοπο­θέ­τη­σης του Δ. Κου­τσού­μπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Βου­λή όταν ψηφι­ζό­ταν η Συμ­φω­νία των Πρεσπών:

«Η συμ­φω­νία που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφι­ση στη Βου­λή είναι μια επαί­σχυ­ντη συμ­φω­νία, μια συμ­φω­νία κατά παραγ­γε­λία των ιμπε­ρια­λι­στι­κών συμ­φε­ρό­ντων των Αμε­ρι­κα­νών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια έχει και την απο­δο­χή της άρχου­σας τάξης στην Ελλά­δα που προσ­δο­κά οφέλη.

Κι αυτό είναι το κύριο, το κρί­σι­μο ζήτη­μα και για τους δύο λαούς, και της Ελλά­δας και της γει­το­νι­κής χώρας, της ΠΓΔΜ.

Και αυτό είναι που γίνε­ται συστη­μα­τι­κή προ­σπά­θεια να απο­κρυ­φτεί από όλα τα κόμ­μα­τα, μηδε­νός εξαι­ρου­μέ­νου, εδώ μέσα.

Για­τί αυτό είναι και το βασι­κό πρό­βλη­μα αυτής της κατά­πτυ­στης συμ­φω­νί­ας, που ανοί­γει τον ασκό του Αιό­λου για το “διαί­ρει και βασί­λευε”, για αλλα­γή συνό­ρων αύριο στα Βαλ­κά­νια, για την καλ­λιέρ­γεια του μίσους ανά­με­σα τους λαούς.

Για­τί αυτό είναι τελι­κά που καθο­ρί­ζει και τα υπό­λοι­πα, τις αμφι­ση­μί­ες, τους απα­ρά­δε­κτους συμ­βι­βα­σμούς, τα “ήξεις — αφή­ξεις”, δηλα­δή όλα τα σπέρ­μα­τα του αλυ­τρω­τι­σμού που παρα­μέ­νουν στη συμ­φω­νία αυτή»

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο