Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με δυο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή γιατί δε… βγαίνουμε!!! (Τ. Θεοδωρικάκος) — Καταξοδεύτηκαν…

Με τη λογι­κή της οικο­νο­μί­ας (συνη­θι­σμέ­νη πρα­κτι­κή όταν πρό­κει­ται για λαϊ­κές ανά­γκες που υπό την πίε­ση και κατα­κραυ­γή ανα­γκά­ζε­ται να αντα­πο­κρι­θεί) θα καλύ­ψει η κυβέρ­νη­ση το κόστος της μάσκας για μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κούς. Από δύο πάνι­νες μάσκες σε κάθε μαθη­τή και βλέ­που­με… για­τί κοστί­ζουν!!!  Απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι η υπό­σχε­σή της ήταν μια καθα­ρά επι­κοι­νω­νια­κή κίνηση.

Μιλώ­ντας στον Σκάι, ο Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος είπε ότι θα πρέ­πει «να συνει­δη­το­ποι­ή­σου­με ότι θα ζήσου­με με μάσκες πολ­λούς μήνες. Πρα­κτι­κά, δεν ήταν δυνα­τόν να δίνου­με κάθε μέρα μάσκα, γι αυτό επι­λέ­χθη­καν πάνι­νες επα­να­χρη­σι­μο­ποιού­με­νες μάσκες που θα δοθούν δωρε­άν μέσω της Ένω­σης Δήμων.

Θα εφο­διά­σου­με τα παι­διά καταρ­χήν με δύο μάσκες και στη συνέ­χεια με του­λά­χι­στον άλλη μία. Τη Δευ­τέ­ρα θα δοθούν τα χρή­μα­τα στην Κεντρι­κή Ένω­ση Δήμων. Αύριο θα γίνουν οι ανα­κοι­νώ­σεις από την Υπουρ­γό Παι­δεί­ας. Η εισή­γη­ση των επι­στη­μό­νων είναι τα σχο­λεία να ανοί­ξουν στις 7 Σεπτεμ­βρί­ου», συμπλή­ρω­σε ο υπουργός.

Πρα­κτι­κά αυτό σημαί­νει ότι οι γονείς θα ανα­γκα­στούν να επω­μι­στούν το κόστος της μάσκας όπως και για τα άλλα μέσα προ­στα­σί­ας  που θα έπρε­πε να υπάρ­χουν στα σχολεία.

Κου­βέ­ντα δεν είπε βέβαια για τα άλλα μέσα προ­στα­σί­ας που είναι απα­ραί­τη­τα στο σχο­λείο (αντι­ση­πτι­κά κλπ), ούτε βέβαια γα όλα εκεί­να τα μέτρα που απαι­τού­νται γι την ασφα­λή λει­τουρ­γία των σχολείων.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι την Παρα­σκευή το πρωί, την ώρα που στη Βου­λή η υπουρ­γός Παι­δεί­ας επέ­με­νε ότι η προ­μή­θεια της μάσκας είναι ευθύ­νη των γονιών, μιλώ­ντας σε ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών ανα­κοί­νω­νε ότι η κυβέρ­νη­ση θα «καλύ­ψει το κόστος της μάσκας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο