Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με δύο κακουργήματα σεξουαλικής βίας βαρύνεται ο 22χρονος επιδειξίας της Ν. Σμύρνης

Υπό­λο­γος για δύο κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού κατη­γο­ρί­ες για από­πει­ρα σεξουα­λι­κής βίας είναι πλέ­ον ο 22χρονος επι­δει­ξί­ας, ο οποί­ος τον περα­σμέ­νο Μάιο συνε­λή­φθη μετά από παρε­νό­χλη­ση 25χρονης γυναί­κας στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεα­ρός, ο οποί­ος τότε βρέ­θη­κε αντι­μέ­τω­πος με πλημ­μέ­λη­μα για πρά­ξεις σε βάρος τεσ­σά­ρων γυναι­κών, πλέ­ον είναι αντι­μέ­τω­πος με βαρύ­τα­το κατη­γο­ρη­τή­ριο που αφο­ρά δύο πρά­ξεις από­πει­ρας βια­σμού και για μία πρά­ξη προ­σβο­λής γενε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειας, μετά την άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης που άσκη­σε σε βάρος του ο εισαγ­γε­λέ­ας Κώστας Σπυρόπουλος.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας ερεύ­νη­σε καταγ­γε­λί­ες γυναι­κών, οι οποί­ες, μετά τη δημο­σιο­ποί­η­ση βίντεο του επι­δει­ξία με αφορ­μή όσα έγι­ναν στην είσο­δο της πολυ­κα­τοι­κί­ας της 25χρονης τον Μάιο, ανα­γνώ­ρι­σαν τον 22χρονο ως τον δρά­στη επι­θέ­σε­ων σε βάρος τους.

Η πρώ­τη καταγ­γε­λία που απα­σχό­λη­σε τον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό είναι 22χρονης, η οποία ανα­γνώ­ρι­σε στο πρό­σω­πο του συνο­μη­λί­κου της επι­δει­ξία τον δρά­στη της επί­θε­σης που δέχθη­κε τον Αύγου­στο του 2020 στην είσο­δο της πολυ­κα­τοι­κί­ας της.

Σύμ­φω­να με την καταγ­γέ­λου­σα, λίγο μετά τα μεσά­νυ­χτα της 6ης Αυγού­στου 2020 και ενώ επέ­στρε­φε στο σπί­τι της στον Νέο Κόσμο, δια­πί­στω­σε ότι την ακο­λου­θεί ο 22χρονος, ο οποί­ος την πρό­λα­βε στην πόρ­τα της πολυ­κα­τοι­κί­ας της και της επι­τέ­θη­κε αρπά­ζο­ντάς την από τον λαι­μό και πιά­νο­ντας τα οπί­σθιά της. Η παθού­σα ισχυ­ρί­ζε­ται ότι της έκλει­σε το στό­μα και προ­σπά­θη­σε να τη βάλει μέσα στην είσο­δο του κτι­ρί­ου και ότι κατά­φε­ρε να γλυ­τώ­σει μετά από πάλη που έγι­νε μετα­ξύ τους. Για το περι­στα­τι­κό η νεα­ρή γυναί­κα είχε κάνει αμέ­σως καταγ­γε­λία στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Ακρο­πό­λε­ως, όπου σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία κατά αγνώ­στου δράστη.

Η δεύ­τε­ρη περί­πτω­ση, που απο­τυ­πώ­νε­ται ‑πλέ­ον- ως πρά­ξη από­πει­ρας βια­σμού, αφο­ρά την καταγ­γε­λία 19χρονης, η οποία δέχθη­κε επί­θε­ση από τον νεα­ρό στις 3 Σεπτεμ­βρί­ου 2020, επί­σης στη Νέα Σμύρ­νη. Και αυτή η επί­θε­ση είχε καταγ­γελ­θεί αμέ­σως στις Αρχές από τη νεα­ρή γυναί­κα και είχε σχη­μα­τι­στεί δικο­γρα­φία κατά αγνώ­στου δράστη.

Ακό­μη μία πρά­ξη του νεα­ρού σε βάρος μίας 28χρονης, επί­σης στις 3 Σεπτεμ­βρί­ου 2020 στη Νέα Σμύρ­νη, αξιο­λο­γή­θη­κε από τον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό, ο οποί­ος έκρι­νε ότι συνι­στά ηπιό­τε­ρη περί­πτω­ση σεξουα­λι­κής βίας και έτσι απο­δί­δε­ται στον κατη­γο­ρού­με­νο με την κατη­γο­ρία της προ­σβο­λής γενε­τή­σιας αξιοπρέπειας.

Ο νεα­ρός, ο οποί­ος κλή­θη­κε σε ανω­μο­τί κατά­θε­ση πριν την άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης, φέρε­ται να αρνή­θη­κε όσα καταγ­γέλ­λο­νται σε βάρος του και να αμφι­σβή­τη­σε τις περι­γρα­φές των γυναι­κών, ισχυ­ρι­ζό­με­νος πως δεν απο­δει­κνύ­ε­ται ότι αυτός είναι ο δρά­στης των επι­θέ­σε­ων. Φέρε­ται, επί­σης, να επι­κα­λέ­στη­κε κατά­θε­ση άλλης γυναί­κας που έχει καταγ­γεί­λει επί­θε­ση που δέχθη­κε στη Νέα Σμύρ­νη από ηλι­κια­κά μεγα­λύ­τε­ρο άνδρα, ο οποί­ος έχει πιο ανοι­χτά χρώ­μα­τα από τον ίδιο και η καταγ­γέ­λου­σα προσ­διό­ρι­σε ως πιθα­νά αλλοδαπό.

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο