Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με επίκληση νόμου του Μεταξά η έφοδος στους κινηματογράφους που πρόβαλαν το «Joker»

Εισβο­λή της αστυ­νο­μί­ας σε δύο κινη­μα­το­γρά­φους της Αθή­νας όπου προ­βαλ­λό­ταν η ται­νία «Joker» έγι­νε σήμε­ρα, με την αιτιο­λο­γία ότι την παρα­κο­λου­θού­σαν ανήλικοι.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες υπάλ­λη­λος του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού έκα­νε δύο δια­δο­χι­κές καταγ­γε­λί­ες στην αστυ­νο­μία για δυο σινε­μά, ένα σε εμπο­ρι­κό κέντρο στο Μαρού­σι και ένα στην Πατη­σί­ων με το επι­χεί­ρη­μα ότι την ται­νία παρα­κο­λου­θούν ανή­λι­κοι. Και στις δύο περι­πτώ­σεις σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες οι αστυ­νο­μι­κοί μίλη­σαν με τους υπεύ­θυ­νους των δύο σινε­μά και ο ένας μάλι­στα προ­σή­χθη για λίγο στο τμήμα.

Όπως τελι­κά δια­πι­στώ­θη­κε την ται­νία παρα­κο­λου­θού­σαν ανή­λι­κοι με συνέ­πεια να οδη­γη­θούν στο τμή­μα συνο­λι­κά τέσ­σε­ρα άτο­μα ηλι­κί­ας 16 ετών. Να σημειω­θεί πως η υπάλ­λη­λος που έκα­νε την καταγ­γε­λία επι­κα­λέ­στη­κε τον μετα­ξι­κό νόμο 445 του 1937.

Το υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού με ανάρ­τη­σή του στο Facebook αρνή­θη­κε ότι η καταγ­γε­λία έγι­νε μετά από έντο­λή του. Συγκε­κρι­μέ­να ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων:

«Το Υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού δια­ψεύ­δει κατη­γο­ρη­μα­τι­κά την είδη­ση ότι έδω­σε οποια­δή­πο­τε εντο­λή στις αστυ­νο­μι­κές αρχές να παρέμ­βουν σε κινη­μα­το­γρα­φι­κές αίθου­σες. Δεδο­μέ­νου ότι στην είδη­ση φέρε­ται ότι υπάλ­λη­λοι του Υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού ενη­μέ­ρω­σαν για την παρου­σία ανη­λί­κων στις αίθου­σες προ­βο­λής, η Υπουρ­γός Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού έδω­σε εντο­λή να εξα­κρι­βω­θεί εάν πράγ­μα­τι οι φερό­με­νες πλη­ρο­φο­ρί­ες αληθεύουν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο