Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με ημίμετρα προσπαθούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις για τα ραντεβού διετίας στο Νοσοκομείο Χανίων

Με …δύο επι­κου­ρι­κούς για­τρούς ‑και σε δύο δόσεις- επι­χει­ρούν να αμβλύ­νουν τις εντυ­πώ­σεις για τη διε­τή καθυ­στέ­ρη­ση στα ραντε­βού για το γαστρε­ντε­ρο­λο­γι­κό ιατρείο του νοσο­κο­μεί­ου Χανί­ων το υπουρ­γείο Υγεί­ας και η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Μετά το θόρυ­βο που προ­κλή­θη­κε από καταγ­γε­λία γυναί­κας ότι τις «έκλει­σαν» ραντε­βού στο γαστρε­ντε­ρο­λο­γι­κό στις 3 Φεβρουα­ρί­ου του 2022, μετά από δύο χρό­νια, η διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου ανα­κοί­νω­σε πως έχει προ­σλά­βει ένα επι­κου­ρι­κό για­τρό και το επό­με­νο διά­στη­μα θα προ­σλά­βει και δεύ­τε­ρο και πως τα ραντε­βού θα επαναπρογραμματιστούν.

Ανα­φέ­ρει πως «έχει ήδη προ­βεί στην πρό­σλη­ψη ενός επι­κου­ρι­κού γαστρε­ντε­ρο­λό­γου ιατρού και τις επό­με­νες ημέ­ρες το Τμή­μα θα ενι­σχυ­θεί με ακό­μη έναν» και πως «τα ραντε­βού που βρί­σκο­νται σε εκκρε­μό­τη­τα θα επα­να­προ­γραμ­μα­τι­στούν και οι ασθε­νείς θα ειδο­ποι­η­θούν για τις νέες ημερομηνίες».

Από το υπουρ­γείο Υγεί­ας διαρ­ρέ­ο­νταν πως έγι­νε παρέμ­βα­ση του υπουρ­γού Βασί­λη Κικ­κί­λια. Ωστό­σο το θέμα είναι γνω­στό στην ηγε­σία του υπουρ­γείο Υγεί­ας με επί­και­ρη ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σε στη Βου­λή ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Μανώ­λης Συντυ­χά­κης και συζη­τή­θη­κε στις 31 Ιανουα­ρί­ου του 2020. Το ΚΚΕ ζήτη­σε την πρό­σλη­ψη όλου του ανα­γκαί­ου μόνι­μου ιατρι­κού, νοση­λευ­τι­κού και άλλου προ­σω­πι­κού, ενώ ο υφυ­πουρ­γός Υγεί­ας Βασί­λης Κοντο­ζα­μά­νης είχε ισχυ­ρί­στη­κε ότι δεν υπάρ­χει διε­τής ανα­μο­νή στο γαστρε­ντε­ρο­λο­γι­κό υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι απλά υπάρ­χει «κάποιο πρό­βλη­μα στους εξω­τε­ρι­κούς ασθενείς».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο