Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Μέχρι και 10.000 θεα­τές θα μπο­ρούν να βρε­θούν σε ένα στά­διο κατά τη διάρ­κεια των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων του Τόκιο.

Οι Ολυ­μπια­κοί Αγώ­νες θα αρχί­σουν στις 23 Ιου­λί­ου. Στις κερ­κί­δες των στα­δί­ων θα βρε­θούν μόνο κάτοι­κοι της Ιαπω­νί­ας καθώς η διορ­γα­νώ­τρια χώρα έχει ανα­κοι­νώ­σει ότι, εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας, δεν θα δεχτεί ξένους φίλαθλους.

Σύμ­φω­να με την από­φα­ση που ελή­φθη πριν από λίγη ώρα, σε κάθε αθλη­τι­κό χώρο θα επι­τρέ­πε­ται να καλυ­φθεί μόνο το 50% της χωρη­τι­κό­τη­τας του αλλά ο αριθ­μός των φιλά­θλων δεν θα υπερ­βαί­νει τους 10.000 συνολικά.

Οι διορ­γα­νω­τές όμως ενη­μέ­ρω­σαν ότι ενδέ­χε­ται να υπάρ­ξουν περισ­σό­τε­ροι περιο­ρι­σμοί εάν θεσπι­στούν έκτα­κτα μέτρα που θα έχουν ως στό­χο τη δια­φύ­λα­ξη της δημό­σιας υγείας.

«Το όριο των θεα­τών για τους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες θα ορι­στεί στο 50% της χωρη­τι­κό­τη­τας, έως και 10.000 άτο­μα στο ανώ­τα­το όριο», ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά η δήλω­ση της Οργα­νω­τι­κής Επιτροπής.

Αξί­ζει να ανα­φέ­ρου­με ότι αξιω­μα­τού­χοι ιατρι­κών συλ­λό­γων κλπ είχαν ζητή­σει να μην υπάρ­ξουν καθό­λου θεα­τές στις κερ­κί­δες. Η ορι­στι­κή από­φα­ση ελή­φθη ύστε­ρα από συνά­ντη­ση εκπρο­σώ­πων της ιαπω­νι­κής κυβέρ­νη­σης, της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής, της Ολυ­μπια­κής και Παρα­ο­λυ­μπια­κής Επι­τρο­πής και της μητρο­πο­λι­τι­κής κυβέρ­νη­σης του Τόκιο.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο