Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με θράσος αρνούνται τις κατηγορίες οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη — Ξεκίνησε η δίκη

Με από­λυ­τη οργή αντέ­δρα­σε η μητέ­ρα της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη, όταν είδε να κάθο­νται στο εδώ­λιο του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι για την άγρια δολο­φο­νία έπει­τα από βια­σμό της κόρης της, τους οποί­ους αντί­κρι­σε για πρώ­τη φορά.

Η μαυ­ρο­φο­ρε­μέ­νη γυναί­κα με το που είδε να μετα­φέ­ρο­νται στο εδώ­λιο οι δύο νεα­ροί κατη­γο­ρού­με­νοι, άρχι­σε να τρέ­μει από οργή. Αν και ο σύζυ­γός της και συγ­γε­νι­κά της πρό­σω­πα προ­σπα­θού­σαν να τη συγκρα­τή­σουν, η γυναί­κα πετά­χτη­κε από το κάθι­σμά της φωνά­ζο­ντας πως θέλει να δει ποιος είναι “το Αλβα­νά­κι” και ποιος ο “γιος του ευυ­πό­λη­πτου” και κινού­με­νη προς το μέρος των κατηγορουμένων.

Η γυναί­κα βρί­ζο­ντας και τους δύο κατη­γο­ρού­με­νους φώνα­ζε πως θα τους σκο­τώ­σει, ενώ αντι­δρώ­ντας σε όσους την κρα­τού­σαν έλε­γε: «κατα­στρέ­ψα­νε την ζωή μου και θα κάθο­μαι να τους βλέπω;».

Η κατά­στα­ση εξο­μα­λύν­θη­κε όταν συγ­γε­νείς και αστυ­νο­μι­κοί έβγα­λαν την μητέ­ρα του θύμα­τος εκτός της αίθουσας.

Στο δικα­στή­ριο ήρθε η μητέ­ρα του Παύ­λου Φύσ­σα, η οποία αφού χαι­ρέ­τι­σε δια χει­ρα­ψί­ας τους δύο γονείς, αποχώρησε.

Μετά την ανά­γνω­ση της κατη­γο­ρί­ας από την εισαγ­γε­λέα Έδρας οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι δια συνη­γό­ρου δήλω­σαν πως αρνού­νται τις πρά­ξεις που τους αποδίδονται.

Ειδι­κό­τε­ρα, ο μεγα­λύ­τε­ρος των κατη­γο­ρου­μέ­νων, ο 22χρονος, δήλω­σε πως αρνεί­ται τον βια­σμό, για­τί υπήρ­ξε συναί­νε­ση του θύμα­τος και πως δέχε­ται όχι την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νί­ας, αλλά της απλής συνέρ­γειας σε ανθρωποκτονία.

Η φρά­ση του συνη­γό­ρου περί “συναί­νε­σης” του θύμα­τος προ­κά­λε­σε έκρη­ξη του πατέ­ρα της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη, ο οποί­ος σηκώ­θη­κε όρθιος και φωνά­ζο­ντας «ντρο­πή» είπε πως την κόρη του την βασά­νι­σαν φρι­κτά: «Δεν ντρέ­πε­στε; Έγι­ναν φρι­κτά πράγ­μα­τα και λέτε για συναί­νε­ση; Μαρ­τύ­ρη­σε στα χέρια τους. Πλή­ρω­νε τον Αλβα­νό να του πηγαί­νει κορί­τσια να τα βιά­ζει. Το δικό μας ήταν το… τυχε­ρό! Αν δεν ήταν η Ελέ­νη μας, θα ήταν κάποιο άλλο κορί­τσι στη θέση της. Να τη βασα­νί­ζουν και αυτή να τους παρα­κα­λά­ει να στα­μα­τή­σουν.. Και εσείς μιλά­τε για συναίνεση;»

Ο μικρό­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος, 20 ετών αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, δια συνη­γό­ρου δήλω­σε πως αρνεί­ται και τις δύο κατηγορίες.

Πρώ­τος μάρ­τυ­ρας στο δικα­στή­ριο κατα­θέ­τει ο πατέ­ρας του θύμα­τος Ιωάν­νης Τοπα­λού­δης, ο οποί­ος ανα­φέρ­θη­κε στην αρχή της κατά­θε­σης του στον χαρα­κτή­ρα του παι­διού του, αλλά και σε όσα έγι­ναν μέχρι τη στιγ­μή που παρέ­λα­βε τη σωρό της Ελέ­νης για να την κηδέ­ψει. Χαρα­κτή­ρι­σε την κόρη του ένα «ζωντα­νό χαρού­με­νο παι­δί, μεγα­λω­μέ­νο με αγά­πη» και συνέ­χι­σε: «Ίσως να φταί­με που δεν την κάνα­με λίγο καχύ­πο­πτη». Επί­σης, ο άτυ­χος πατέ­ρας ζήτη­σε από την υπε­ρά­σπι­ση να «στα­θεί με από­λυ­το σεβα­σμό στην μνή­μη της Ελέ­νης μας».

Είπε, ακό­μα, πως στο εδώ­λιο θα έπρε­πε να κάθο­νται και οι γονείς των κατη­γο­ρου­μέ­νων για­τί «θα έπρε­πε ‑εφό­σον τους είχαν πει πως τα παι­διά τους έχουν επι­θε­τι­κή και παρα­βα­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά- να έχουν κάνει κάτι».

«Ηθικοί αυτουργοί του πόνου μου η οικογένεια του Έλληνα κατηγορούμενου», ανέφερε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Ευθύ­νες στο συγ­γε­νι­κό περι­βάλ­λον των κατη­γο­ρου­μέ­νων, ειδι­κά στους γονείς και τους παπ­πού­δες του μεγα­λύ­τε­ρου σε ηλι­κία, Έλλη­να, επέρ­ρι­ψε η μητέ­ρα της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη στην κατά­θε­σή της στο δικαστήριο.

Η κ. Κυρια­κή Αρμου­τί­δου κατέ­θε­σε ότι είναι πεπει­σμέ­νη όχι μόνο πως η για­γιά του κατη­γο­ρού­με­νου που μένει κάτω από το «σπί­τι κολα­στή­ριο» άκου­γε τις κραυ­γές της κόρης της και αδια­φό­ρη­σε αλλά και πως μετά «μπο­ρεί η κυρία για­γιά να ειδο­ποί­η­σε τον γιο της και να έστει­λαν στο σπί­τι τις υπη­ρε­τριές τους να καθα­ρί­σουν τα αίμα­τα του παι­διού μου. Για­τί αυτό έκα­ναν πάντα. Με τον παρά τους κάλυ­πταν την παρα­βα­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά αυτού του τέρα­τος…». Επί­σης, είπε πως δεν απο­κλεί­ει μέλη της οικο­γέ­νειας του κατη­γο­ρού­με­νου να βοή­θη­σαν ακό­μη και στην μετα­φο­ρά του πτώ­μα­τος. Ηθι­κοί αυτουρ­γοί­του πόνου μου είναι αυτοί», σημεί­ω­σε.

Η μητέ­ρα της νεα­ρής φοι­τή­τριας κατα­φέρ­θη­κε σε βάρος και δύο κορι­τσιών, που ήταν φίλες της κόρης της, για­τί δεν της είχαν πει πως έναν χρό­νο πριν το τρα­γι­κό συμ­βάν η Ελέ­νη είχε καταγ­γεί­λει στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα βια­σμό από τρία άτο­μα και ότι φοβό­ταν πολύ για­τί ανγο­ή­θη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς και φαί­νε­ται να την εκβί­α­ζαν με βίντεο οι δράστες.

Η μάρ­τυ­ρας, έκδη­λα οργι­σμέ­νη, χαρα­κτή­ρι­σε τέρα­τα τούς δύο κατη­γο­ρού­με­νους, λέγο­ντας μάλι­στα πως «αν ήμουν στην θέση τους, να στά­ζουν αίμα­τα τα ταβά­νια και τα πατώ­μα­τα, θα ντρε­πό­μουν. Θα είχα αυτοκτονήσει».

Κατά την κ. Αρμου­τί­δου, ο νεα­ρό­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος, αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, στο­χο­ποί­η­σε την Ελέ­νη και απο­φά­σι­σαν με τον συγκα­τη­γο­ρού­με­νό του να «την ξεγε­λά­σουν, να την πάρουν με την αγριό­τη­τα, με βία».

Με την ολο­κλή­ρω­ση της κατά­θε­σής της, η μητέ­ρα κινή­θη­κε προς το εδώ­λιο φωνά­ζο­ντας πως θέλει να δει τα πρό­σω­πα των δύο κατη­γο­ρου­μέ­νων. Με τους αστυ­νο­μι­κούς να σχη­μα­τί­ζουν κλοιό γύρω από τους δύο νεα­ρούς, η μάρ­τυ­ρας άρχι­σε να φωνά­ζει ενα­ντί­ον των κατηγορουμένων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο