Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με καθυστέρηση και προχειρότητα προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στα ΜΜΜ

Με μεγά­λη καθυ­στέ­ρη­ση και με μέτρα που δεν αντι­με­τω­πί­ζουν ορι­στι­κά το πρό­βλη­μα του συνω­στι­σμού στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, για το οποίο ευθύ­νη έχει η ίδια η κυβέρ­νη­ση, προ­χω­ρά το υπουρ­γείο Μετα­φο­ρών και Υπο­δο­μών, επι­χει­ρώ­ντας να καλ­λιερ­γή­σει αυτα­πά­τες για δήθεν ουσια­στι­κές λύσεις μέτρα ανα­χαί­τι­σης του κορονοϊού,

Υπό την πίε­ση της αύξη­σης των κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού και της κατα­κραυ­γής στα social media για τις σκη­νές στα μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, έσπευ­σε να ανα­κοι­νώ­σει κάποια μέτρα

- Από χτες το βρά­δυ ξεκί­νη­σε ήδη ανά­κλη­ση αδειών του προ­σω­πι­κού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιο­ρι­στούν στο 20% κατά τη διάρ­κεια του μηνός Αυγούστου.

- Οι φορείς θα εκτε­λούν από αύριο ειδι­κό προ­σαρ­μο­σμέ­νο πρό­γραμ­μα ώστε να αυξη­θούν οι συχνό­τη­τες στους συρ­μούς, τα λεω­φο­ρεία και τα τρό­λεϊ και να διευ­κο­λυν­θεί στο μέγι­στο δυνα­τό η μετα­κί­νη­ση του επι­βα­τι­κού κοινού.

- Εντός της ημέ­ρας, ο ΟΑΣΑ θα εκδώ­σει ανα­κοί­νω­ση με τις νέες χρο­νο­α­πο­στά­σεις που θα ισχύ­ουν για τον Αύγουστο.

Όπως σωστά επι­ση­μαί­νει ο 902.gr,  [η κυβέρ­νη­ση, το αρμό­διο υπουρ­γείο και οι εμπλε­κό­με­νες διοι­κή­σεις των συγκοι­νω­νια­κών φορέ­ων έχουν τερά­στιες ευθύ­νες για την απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί. Και αυτό για­τί, παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες παρεμ­βά­σεις, προ­τά­σεις και υπο­μνή­μα­τα των ταξι­κών δυνά­με­ων στα ΜΜΜ, δεν έλα­βαν κανέ­να ουσια­στι­κό μέτρο και μάλι­στα κου­νού­σαν το δάχτυ­λο και απει­λού­σαν τόσο το επι­βα­τι­κό κοι­νό όσο και τους εργα­ζό­με­νους στα ΜΜΜ, για επι­βο­λή προ­στί­μων για μη τήρη­ση των αποστάσεων!

Εγκαί­ρως, οι ταξι­κές δυνά­μεις στα σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων στα ΜΜΜ από το Μάρ­τη ακό­μα, υπέ­βαλ­λαν προ­τά­σεις και μέτρα για την προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού και των εργα­ζο­μέ­νων, μετα­ξύ άλλων για εδώ και τώρα προ­σλή­ψεις του ανα­γκαί­ου προ­σω­πι­κού, καθώς και για την άμε­ση συντή­ρη­ση, βελ­τί­ω­ση, εκσυγ­χρο­νι­σμό και ανα­νέ­ω­ση του στό­λου, προ­κει­μέ­νου να αυξη­θούν τα δρο­μο­λό­για και να απο­συμ­φο­ρη­θεί η κατά­στα­ση. Είχαν έγκαι­ρα προει­δο­ποι­ή­σει τις αρμό­διες διοι­κή­σεις και υπη­ρε­σί­ες για έξαρ­ση των προ­βλη­μά­των, που θα δημιουρ­γη­θούν ιδιαί­τε­ρα τη θερι­νή περί­ο­δο, από τη μη λήψη αυτών των μέτρων. Μέτρα, που αν είχαν ληφθεί έγκαι­ρα, δεν θα χρειά­ζο­νταν να κοπούν οι άδειες του προ­σω­πι­κού, το οποίο εργά­ζε­ται ακα­τά­παυ­στα, 365 μέρες το χρό­νο, κάτω από δύσκο­λες συν­θή­κες, περι­μέ­νο­ντας την άδειά του για να ξεκουραστεί».

ΚΚΕ: Η κυβέρ­νη­ση κου­νά­ει το δάχτυ­λο στο λαό, ενώ τον αφή­νει εκτε­θει­μέ­νο στην πανδημία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο