Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με μέρα δράσης για την Υγεία κλιμακώνεται η μάχη για την απεργία!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ — ΣΩΜΑΤΕΙΑ — ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Παρεμβάσεις από το πρωί σε χώρους δουλειάς 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας

Μέρα δρά­σης για την προ­στα­σία της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στους χώρους δου­λειάς και την άμε­ση ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας οργα­νώ­νουν σήμε­ρα τα Εργα­τι­κά Κέντρα της Αττι­κής (Αθή­νας, Πει­ραιά, Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττι­κής), Ομο­σπον­δί­ες και Σωμα­τεία, με παρεμ­βά­σεις σε χώρους δου­λειάς, νοσο­κο­μεία και Υγειο­νο­μι­κές Περι­φέ­ρειες, καθώς και συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Υγείας.



Video του ΚΚΕ της 26ης Μάρ­τη 2020: Επί­και­ρο και σήμε­ρα όσο ποτέ!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! Δυνα­μώ­νου­με τη φωνή μας.
Για μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και των δικαιω­μά­των των εργαζομένων.
ΤΩΡΑ μέτρα πρό­λη­ψης στους χώρους δουλειάς.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ του Δημό­σιου Συστή­μα­τος Υγείας.
ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ των ιδιω­τι­κών υπο­δο­μών και μέσων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ
#menoume_dynatoi


Στο στό­χα­στρό τους μπαί­νουν η χρό­νια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων στην Υγεία, που συνε­χί­ζε­ται και μέσα στην παν­δη­μία, αφή­νο­ντας ανο­χύ­ρω­τες τις δημό­σιες μονά­δες Υγεί­ας, και η εργο­δο­τι­κή ασυ­δο­σία, που με τις πλά­τες της κυβέρ­νη­σης έχει μετα­τρέ­ψει τους χώρους δου­λειάς σε εστί­ες υπερ­με­τά­δο­σης του κορονοϊού.Λαός οριστικό lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική

Με τη σημε­ρι­νή πρω­το­βου­λία, η οποία εντάσ­σε­ται ως σταθ­μός στην προ­ε­τοι­μα­σία της απερ­γί­ας στις 26 Νοέμ­βρη, οι συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις δυνα­μώ­νουν τη δρά­ση τους, διεκ­δι­κώ­ντας μέτρα προ­στα­σί­ας του λαού από την παν­δη­μία και παλεύ­ο­ντας για την υπε­ρά­σπι­ση των εργα­σια­κών και συν­δι­κα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των απέ­να­ντι στην επί­θε­ση κυβέρ­νη­σης — εργο­δο­σί­ας. Με καθη­με­ρι­νές παρεμ­βά­σεις διεκ­δι­κούν επεί­γο­ντα αιτή­μα­τα για την προ­στα­σία της υγεί­ας, των δικαιω­μά­των, του εισο­δή­μα­τος των εργα­ζο­μέ­νων, ενώ παράλ­λη­λα προ­ε­τοι­μά­ζουν απερ­για­κή απά­ντη­ση, σε ιδιω­τι­κό και δημό­σιο τομέα, στην επί­θε­ση με αιχ­μή το νομο­σχέ­διο που δρο­μο­λο­γεί τις ανα­τρο­πές του αιώνα.Συλλαλητήριο Προστασία Υγείας

Την προ­κή­ρυ­ξη 24ωρης απερ­γί­ας στις 26 Νοέμ­βρη έχουν απο­φα­σί­σει τα Εργα­τι­κά Κέντρα Αθή­νας, Πει­ραιά και Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττικής.
Απο­φά­σεις για απερ­γία έχουν πάρει επί­σης οι Ομο­σπον­δί­ες Οικο­δό­μων, Εργα­ζο­μέ­νων Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών, Λογι­στών (ΠΟΛ), Μισθω­τών Τύπου και Βιο­μη­χα­νί­ας Χάρ­του, Εργα­ζο­μέ­νων στο Φάρ­μα­κο (ΟΕΦΣΕΕ), Κλω­στο­ϋ­φα­ντουρ­γί­ας — Ιμα­τι­σμού — Δέρ­μα­τος (ΟΕΚΙΔΕ) και Συλ­λό­γων Νοση­λευ­τι­κών Ιδρυ­μά­των Ελλά­δας (ΟΣΝΙΕ).

Ακό­μη, τα Εργα­τι­κά Κέντρα Πάτρας, Λάρι­σας, Ιωαν­νί­νων, Αρτας, Αγρι­νί­ου, Κορίν­θου, Λαμί­ας, Λευ­κά­δας — Βόνι­τσας, Κεφα­λο­νιάς — Ιθά­κης και Σάμου, η Γενι­κή Συνέ­λευ­ση των αντι­προ­σώ­πων του Εργα­τι­κού Κέντρου Κέρ­κυ­ρας, ενώ ομό­φω­νη από­φα­ση για απερ­για­κή απά­ντη­ση πήρε και το Συνέ­δριο του Εργα­τι­κού Κέντρου Λασιθίου.

Στο Δημό­σιο, 24ωρη απερ­γία στις 26 Νοέμ­βρη απο­φά­σι­σε χτες και η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της ΑΔΕΔΥ, ενώ απερ­για­κές απο­φά­σεις έχουν ήδη πάρει οι Ομο­σπον­δί­ες Συλ­λό­γων Εργα­ζο­μέ­νων Υπουρ­γεί­ου Γεωρ­γί­ας (ΠΟΣΕΥΓ), Υπαλ­λή­λων Υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης — τέως Βιο­μη­χα­νί­ας / Ενέρ­γειας / Ερευ­νας και Τεχνο­λο­γί­ας (ΟΣΥΒΕΤ), Συλ­λό­γων Υπαλ­λή­λων Αιρε­τών Περι­φε­ρειών (ΟΣΥΑΠΕ) και Εργα­ζο­μέ­νων Δημό­σιων Νοσο­κο­μεί­ων (ΠΟΕΔΗΝ).Πανδημία Αγώνας για την υγεία τη ζωή του λαού

Πολύμορφες πρωτοβουλίες στην Αττική

  • Στο πλαί­σιο της σημε­ρι­νής μέρας δρά­σης για την Υγεία, το πρωί προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται παρεμ­βά­σεις σε χώρους δου­λειάς από σωμα­τεία σε μια σει­ρά κλάδους.
    Επί­σης, στην Αθή­να, στις 4 μ.μ. αντι­προ­σω­πεί­ες του Εργα­τι­κού Κέντρου Αθή­νας, Ομο­σπον­διών και συν­δι­κά­των θα προ­χω­ρή­σουν σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Υγεί­ας. Στην κινη­το­ποί­η­ση καλεί και η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ).
  • Στον Πει­ραιά, επί­σης σήμε­ρα, το Εργα­τι­κό Κέντρο και σωμα­τεία της περιο­χής προ­χω­ρούν σε κινη­το­ποι­ή­σεις στις 10 π.μ. στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Νίκαιας και στις 2 μ.μ. στη 2η Υγειο­νο­μι­κή Περιφέρεια.
  • Το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττι­κής μαζί με τα σωμα­τεία και φορείς σχε­διά­ζει συμ­βο­λι­κές παρεμ­βά­σεις στα Κέντρα Υγεί­ας της Ανα­το­λι­κής Αττι­κής και σε εργα­σια­κούς χώρους.
  • Παράλ­λη­λα, το ΕΚΑ καλεί τα σωμα­τεία και τους εργα­ζό­με­νους της Αθή­νας να στη­ρί­ξουν τους αγώ­νες των υγειο­νο­μι­κών, όπως τις κινη­το­ποι­ή­σεις που οργα­νώ­νο­νται και την Πέμ­πτη 12/11.

✔️   Από σωμα­τεία προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται σήμε­ρα Τρί­τη, μετα­ξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις:

  • Το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας συμ­με­τέ­χει στη μέρα δρά­σης με εξορ­μή­σεις και περιο­δεί­ες σε εργο­τά­ξια («River West» στη Λεωφ. Κηφι­σού, γηπέ­δου ΑΕΚ, πρώ­ην ξενο­δο­χεί­ου «La Mirage» στην Ομό­νοια, πρώ­ην ΕΛΠΕΝ στο Πικέρ­μι, σε οικο­δο­μές και για­πιά σε Βού­λα, Περι­στέ­ρι, Ιλιον, Μενί­δι, Ζωγρά­φου, Βύρω­να, Πει­ραιά, Καλ­λι­θέα) και παρεμ­βά­σεις σε Κέντρα Υγεί­ας και ΤΟΜΥ στις γειτονιές.
  • Ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας προ­χω­ρά σε παρεμ­βά­σεις σε μια σει­ρά σού­περ μάρ­κετ («Σκλα­βε­νί­της» Χαλ­κη­δό­νας, Κηφι­σού και Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων, «ΑΒ Βασι­λό­που­λος» Αιγά­λεω και Ελλη­νι­κού, «Market In» Κυψέ­λης, απο­θή­κες «Lidl» στα Καλύ­βια). Καλεί τους εργα­ζό­με­νους, ιδιαί­τε­ρα όσους δου­λεύ­ουν σε κατα­στή­μα­τα, απο­θή­κες και γρα­φεία σού­περ μάρ­κετ, ηλε­κτρο­νι­κά κατα­στή­μα­τα και τμή­μα­τα e‑shop, «να στεί­λου­με μήνυ­μα στην εργο­δο­σία και την κυβέρ­νη­ση, με την υγεία μας δεν θα επι­τρέ­ψου­με να παί­ξουν, να τη θυσιά­ζουν στο βωμό του κέρ­δους των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων».
  • Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στη «Mellon» καλεί σε συγκέ­ντρω­ση, στις 8.15 π.μ., κάτω από τα γρα­φεία της εταιρείας.
  • Η Ενω­ση Λογι­στών — Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής οργα­νώ­νει παρεμ­βά­σεις σε χώρους δου­λειάς, ιδιαί­τε­ρα μετά τις εξε­λί­ξεις με την από­κρυ­ψη κρου­σμά­των από μεγά­λα μονο­πώ­λια του κλάδου.
  • Το Συν­δι­κά­το Τύπου και Χάρ­του θα κάνει εξορ­μή­σεις σε χώρους εργα­σί­ας («Veridos» και «Μορ­φή» στα Δυτι­κά, «Βλά­χο» και «Νίκη» στα Μεσό­γεια, «Ματσού­κη» και «Σκα­γιά» στα Βόρεια).
  • Το Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού — Ξενο­δο­χεί­ων Αττι­κής, σε συντο­νι­σμό με επι­χει­ρη­σια­κά σωμα­τεία, προ­χω­ρά σήμε­ρα σε περιο­δεί­ες στα ξενο­δο­χεία «Hilton» (10 π.μ.), «Intercontinental» (11 π.μ.), «Athens Marriott» (11 π.μ.), «Electra Metropolis» και «Electra Palace» (11.30 π.μ.), καθώς και σε επι­σι­τι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις στο αερο­δρό­μιο και στη Γλυφάδα.
  • Σε αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες σε Κερα­τσί­νι, Δρα­πε­τσώ­να και Πέρα­μα καλεί το Παράρ­τη­μα Πει­ραιά του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας. Σήμε­ρα προ­χω­ρά σε κινη­το­ποι­ή­σεις στις 12 μ. στο δημαρ­χείο Κερα­τσι­νί­ου — Δρα­πε­τσώ­νας και στη 1 μ.μ. στο δημαρ­χείο Περά­μα­τος. Μεθαύ­ριο Πέμ­πτη καλεί σε κινη­το­ποί­η­ση στις 10 π.μ. στον ΟΣΥ και την Παρα­σκευή 20/11, στις 6 μ.μ., οργα­νώ­νει μηχα­νο­κί­νη­τη πορεία με έναρ­ξη από τις Σιτα­πο­θή­κες (Αγ. Αντώνιος).

✔️   Σήμε­ρα επί­σης, στο πλαί­σιο της μέρας δρά­σης στην Αττι­κή για την Υγεία, σωμα­τεία και φορείς οργα­νώ­νουν παρεμ­βά­σεις σε Κέντρα Υγεί­ας, ΤΟΜΥ και άλλες δομές σε συνοι­κί­ες του Λεκανοπεδίου.

Μετα­ξύ άλλων προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται κινη­το­ποι­ή­σεις στις εξής περιο­χές: Καλ­λι­θέα, στις 6.30 μ.μ. στο ΙΚΑ της περιο­χής, που έχει μετα­τρα­πεί σε κέντρο Covid για τις νότιες συνοι­κί­ες και καθη­με­ρι­νά οι ουρές είναι πολύ μεγά­λες. Πέρα­μα, στη 1 μ.μ. στο δημαρ­χείο. Κερα­τσί­νι — Δρα­πε­τσώ­να, στις 12 μ. στο δημαρ­χείο. Περι­στέ­ρι, στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας και στο ΙΚΑ. Αιγά­λεω, στις 9.30 στο Κέντρο Υγεί­ας. Αγ. Βαρ­βά­ρα, στο Νοσο­κο­μείο «Λοι­μω­δών». Χαϊ­δά­ρι, στο τοπι­κό ΙΚΑ. Ζωγρά­φου, στις 10.30 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας. Και­σα­ρια­νή, στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Παγκρα­τί­ου. Βύρω­νας, στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας. Υμητ­τό, στις 10 π.μ. στην ΤΟΜΥ. Ηλιού­πο­λη, στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ. Κέντρο Αθή­νας: Στις 9 π.μ. στην ΤΟΜΥ Κερα­μει­κού. Στις 10 π.μ. στην ΤΟΜΥ Ακα­δη­μί­ας και Ιππο­κρά­τους, στην ΤΟΜΥ Νέου Κόσμου, στην ΤΟΜΥ στα Θυμα­ρά­κια και στο Κέντρο Υγεί­ας επί της Λεω­φό­ρου Αλε­ξάν­δρας. Στις 11 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Πατη­σί­ων (οδός Χαλ­κί­δος). Γαλά­τσι, στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Γαλατσίου.ΠΑΜΕ Συλλαλητήριο Προστασία Υγείας

Σε άλλες πόλεις

Το ζήτημα της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της δράσης συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, ενώ πέρα από τη σημερινή μέρα δράσης, σωματεία υγειονομικών και εργατικά συνδικάτα προχωρούν σε σχετικές κινητοποιήσεις και την Πέμπτη 12/11.

  • Την άμε­ση επα­να­λει­τουρ­γία του Νοσο­κο­μεί­ου «Νοση­μά­των Θώρα­κος» απαί­τη­σε το Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας, με παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας που έκα­νε την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή στην 6η ΥΠΕ. Διεκ­δι­κεί την άμε­ση επα­να­λει­τουρ­γία του νοσο­κο­μεί­ου, με χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, εξο­πλι­σμό με σύγ­χρο­να μηχα­νή­μα­τα και μονά­δες ΜΕΘ, μόνι­μο και πλή­ρους απα­σχό­λη­σης εξει­δι­κευ­μέ­νο προ­σω­πι­κό όλων των ειδι­κο­τή­των, ώστε να απο­τε­λέ­σει νοσο­κο­μείο ανα­φο­ράς για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας. Συνε­χί­ζο­ντας τη δρά­ση του, την Πέμ­πτη 12/11 στις 10 π.μ. προ­χω­ρά σε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο Ρίου.
  • Σήμε­ρα Τρί­τη προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται οι εξής πρω­το­βου­λί­ες: Στην Καβά­λα, τα Σωμα­τεία Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων, Οικο­δο­μών και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των, Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού και Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ προ­χω­ρούν σε συγκέ­ντρω­ση στις 11 π.μ. στην είσο­δο του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου της πόλης. Στη Λαμία, σωμα­τεία και φορείς διορ­γα­νώ­νουν συγκέ­ντρω­ση στις 2 μ.μ. στην πύλη του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου, διεκ­δι­κώ­ντας την επα­να­πρό­σλη­ψη των 15 εργα­ζο­μέ­νων της σίτι­σης, την κατάρ­γη­ση των εργο­λα­βιών και την ενσω­μά­τω­ση όλων των εργα­ζο­μέ­νων στο μόνι­μο προ­σω­πι­κό του Νοσοκομείου.
  • Στο Νοσο­κο­μείο Νίκαιας, οι εργα­ζό­με­νοι προ­χω­ρούν την Πέμ­πτη 12/11 σε στά­ση εργα­σί­ας (8 π.μ. — 10 π.μ.) και σε συγκέ­ντρω­ση στο προ­αύ­λιο. Την ίδια μέρα, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Νοσο­κο­μεί­ου «Ευαγ­γε­λι­σμός» οργα­νώ­νει συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στα Επεί­γο­ντα στις 8 π.μ., ενώ το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων «Θριά­σιου» Νοσο­κο­μεί­ου προ­χω­ρά στις 12.30 μ.μ. σε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στην είσο­δο του νοσοκομείου.
  • Στις Σέρ­ρες, η Ενω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών (ΕΝΙΝΣ) καλεί σε δια­δι­κτυα­κή σύσκε­ψη όλα τα σωμα­τεία του νομού, συλ­λό­γους και φορείς για την κατά­στα­ση του νοσο­κο­μεί­ου και προ­ε­τοι­μά­ζουν κινη­το­ποί­η­ση για την Πέμ­πτη 12/11.
  • Η Επι­τρο­πή Αγώ­να Εργα­ζο­μέ­νων Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Τρι­κά­λων καλεί σε κινη­το­ποί­η­ση την ίδια μέρα στην είσο­δο του ΤΕΠ του νοσο­κο­μεί­ου, στις 11 π.μ.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο