Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με μια σφαίρα στο κεφάλι δολοφόνησε ο ισραηλινός στρατός Παλαιστίνιο (35ος)

Ένας Παλαι­στί­νιος σκο­τώ­θη­κε από ισραη­λι­νά πυρά στη Λωρί­δα της Γάζας σήμε­ρα, τέταρ­τη Παρα­σκευή της μαζι­κής κινη­το­ποί­η­σης στην περιο­χή, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Υγείας.

Ο Άχμαντ Νάμπιλ Αμπού Άκεμπ, 25 ετών, χτυ­πή­θη­κε από σφαί­ρα στο κεφά­λι ανα­το­λι­κά της Τζα­μπά­λια, στο βόρειο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, σύμ­φω­να με την πηγή αυτή. Είναι ο 35ος Παλαι­στί­νιος που σκο­τώ­νε­ται από ισραη­λι­νά πυρά μετά την έναρ­ξη, στις 30 Μαρ­τί­ου, ενός παλαι­στι­νια­κού κινή­μα­τος δια­μαρ­τυ­ρί­ας, της “πορεί­ας της επιστροφής”.

Ο Άχμαντ Νάμπιλ Αμπού Άκεμπ σκο­τώ­θη­κε ενώ βρι­σκό­ταν κοντά σε μια ομά­δα που είχε βάλει φωτιά σε ελα­στι­κά αυτο­κι­νή­των κοντά στα σύνο­ρα με το Ισρα­ήλ, σύμ­φω­να με αυτό­πτες μάρτυρες.

Χιλιά­δες κάτοι­κοι της Γάζας συγκε­ντρώ­θη­καν εκ νέου σήμε­ρα στα σύνο­ρα με το Ισρα­ήλ διεκ­δι­κώ­ντας το δικαί­ω­μα της επι­στρο­φής των Παλαι­στι­νί­ων στα εδά­φη από τα οποία εκδιώ­χθη­καν ή ανα­γκά­στη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν μετά τη δημιουρ­γία του κρά­τους του Ισρα­ήλ το 1948.

Καταγ­γέλ­λουν επί­σης τον απο­κλει­σμό που επι­βάλ­λει το Ισρα­ήλ εδώ και περισ­σό­τε­ρα από δέκα χρό­νια για να περιο­ρί­σει το ισλα­μι­κό κίνη­μα Χαμάς που διοι­κεί την περιοχή.

Η πλειο­νό­τη­τα των Παλαι­στι­νί­ων παρα­μέ­νει σε από­στα­ση εκα­το­ντά­δων μέτρων από τον φρά­χτη ασφα­λεί­ας που φυλάσ­σε­ται αυστη­ρά από τον ισραη­λι­νό στρατό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο