Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με νέα Μακρονήσια απείλησε εντός Βουλής η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Με νέα Μακρο­νή­σια απεί­λη­σαν οι υπό­δι­κοι βου­λευ­τές της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής και μάλι­στα πάλι εντός Βου­λής. Ο υπό­δι­κος χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής και δηλω­μέ­νος θαυ­μα­στής του Χίτλερ,  Χρή­στος Παπ­πάς ζήτη­σε να μην κατε­δα­φι­στεί τίπο­τα από την Μακρό­νη­σο καθώς θα χρειαστεί!

«Μόλις πριν από λίγο ακού­σα­με ότι οι βασα­νι­στές επι­στρέ­φουν. Οι από­γο­νοι των βασα­νι­στών, ετοι­μά­ζο­νται να ξανα­νοί­ξουν την Μακρό­νη­σο. Οι υπό­δι­κοι εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής, έχουν το θρά­σος να ξερ­νά­νε όλο το μίσος τους ενα­ντί­ον ανθρώ­πων που αγω­νί­ζο­νται να φτιά­ξουν μια καλύ­τε­ρη ζωή και έναν καλύ­τε­ρο κόσμο», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάν­νης Δελ­λής σχο­λιά­ζο­ντας τις φασι­στι­κές κορώ­νες του ναζί Χρή­στου Παππά.

Οσον αφο­ρά την τρο­πο­λο­γία, σημεί­ω­σε ότι «ασφα­λώς πρέ­πει ο ιστο­ρι­κός τόπος, ο τόπος του μαρ­τυ­ρί­ου να προ­στα­τευ­τεί και να ανα­δει­χθεί, να τον γνω­ρί­σει η ελλη­νι­κή νεο­λαία, η νέα γενιά και ασφα­λώς θα πρέ­πει να κατε­δα­φι­στούν όσα αυθαί­ρε­τα έχουν χτι­στεί εκεί», ωστό­σο εξέ­φρα­σε προ­βλη­μα­τι­σμό για­τί το άρθρο κάνει λόγο για «εκτέ­λε­ση τελε­σί­δι­κων πρω­το­κόλ­λων κατε­δά­φι­σης αυθαι­ρέ­των κατα­σκευών. Για τα υπό­λοι­πα;», τονί­ζο­ντας πως «εμείς λέμε ότι αρκούν οι εκθέ­σεις επι­θε­ω­ρη­τών περι­βάλ­λο­ντος για να καθα­ρί­σει η Μακρό­νη­σος από όλα τα αυθαίρετα».

Στις νέες εμπρη­στι­κές ανα­φο­ρές προ­χώ­ρη­σε εντός της Βου­λής η Χρυ­σή Αυγή, αυτή τη φορά με αφορ­μή την κυβερ­νη­τι­κή τρο­πο­λο­γία για την κατε­δά­φι­ση των αυθαι­ρέ­των στην Μακρό­νη­σο, προ­κα­λώ­ντας θύελ­λα αντι­δρά­σε­ων από τους βου­λευ­τές και την κατα­δί­κη του προεδρείου.

Ο βου­λευ­τής της ΧΑ, Χρή­στος Παπ­πάς, απευ­θύν­θη­κε προς τους βου­λευ­τές της πλειο­ψη­φί­ας λέγο­ντας: «Κάτω τα χέρια από την Μακρό­νη­σο. Η Μακρό­νη­σος θα χρεια­στεί. Στην Μακρό­νη­σο να μην γκρε­μι­στεί τίπο­τα κι ό,τι είναι να γκρε­μι­στεί, θα γκρε­μι­στεί με κοι­νω­νι­κή εργασία».

Στο άκου­σμα των λεγο­μέ­νων του χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή, βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώ­θη­καν από τα έδρα­νά τους και δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν εντό­νως ενώ ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος, Χρή­στος Μαντάς, πήρε τον λόγο για να μιλή­σει για νέα απει­λή προς την Δημο­κρα­τία και ζήτη­σε να κατα­δι­κα­στεί το γεγο­νός από όλες τις πολι­τι­κές δυνάμεις.

«Το να απει­λού­νται ευθέ­ως οι δημο­κρά­τες βου­λευ­τές εντός του Κοι­νο­βου­λί­ου με νέα Μακρο­νή­σια, είναι ύβρις στην Δημο­κρα­τία, στην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δημο­κρα­τία και πρέ­πει να κατα­δι­κα­στεί από όλους», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Μαντάς.

«Είναι αυτο­νό­η­το ότι η απει­λή κατά των βου­λευ­τών, απο­δο­κι­μά­ζε­ται από το προ­ε­δρείο και μάλι­στα όταν γίνε­ται εντός του Κοι­νο­βου­λί­ου, είναι αδια­νό­η­το», είπε ο Δ. Κρεμαστινός.

Στο μετα­ξύ, επα­νήλ­θε ο βου­λευ­τής της ΧΑ, και πάλι στα πλαί­σια της γνω­στής τακτι­κής τους να «ανα­κα­λούν» ή να «διευ­κρι­νί­ζουν» τοπο­θε­τή­σεις τους για λόγους επι­κοι­νω­νια­κής τακτι­κής, για να πει ότι εννο­ού­σε ότι η Μακρό­νη­σος θα χρεια­στεί ως ιστο­ρι­κό μνημείο.

Είναι προ­φα­νές πλέ­ον, ότι οι χρυ­σαυ­γί­τες με τη στά­ση τους στη Βου­λή απευ­θύ­νο­νται τόσο στο ακρο­α­τή­ριό τους (πρώ­τες τοπο­θε­τή­σεις) και ταυ­τό­χρο­να προ­σπα­θούν να δια­τη­ρή­σουν το προ­σω­πείο του δημο­κρα­τι­κού κοι­νο­βου­λευ­τι­κού κόμ­μα­τος (η σημε­ρι­νή διευ­κρί­νι­ση, η «απο­στα­σιο­ποί­η­ση» από τα λεγό­με­να Μπαρ­μπα­ρού­ση κλπ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο