Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με πλήρεις τάξεις ανοίγουν τα σχολεία — Έντονη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Την επα­να­λει­τουρ­γία όλων των σχο­λι­κών μονά­δων με όλους τους μαθη­τές στις τάξεις αλλά με μέτρα προ­στα­σί­ας δρο­μο­λο­γεί το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας ύστε­ρα από ομό­φω­νη σχε­τι­κή εισή­γη­ση της Επι­τρο­πής των Λοιμωξιολόγων.

Η ηγε­σία του υπ. Παι­δεί­ας είχε νωρί­τε­ρα τηλε­διά­σκε­ψη με τα μέλη της Επι­τρο­πής, προ­κει­μέ­νου να επι­και­ρο­ποι­η­θεί η προ­ε­τοι­μα­σία υπό το φως και των πιο πρό­σφα­των επι­δη­μιο­λο­γι­κών δεδο­μέ­νων της παν­δη­μί­ας στη χώρα μας.

Μετά από ομό­φω­νη εισή­γη­ση της Επι­τρο­πής, προ­στί­θε­ται στην ανα­κοί­νω­ση, προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται η επα­να­λει­τουρ­γία όλων των σχο­λι­κών μονά­δων να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σε πλή­ρη σύν­θε­ση (δηλ. με όλους τους μαθη­τές) και με αυξη­μέ­να μέτρα προ­στα­σί­ας (όπως εκτε­τα­μέ­νη χρή­ση της μάσκας, δια­φο­ρε­τι­κά δια­λείμ­μα­τα μαθη­τών κ.ά.).

Λεπτο­μέ­ρειες σχε­τι­κά με την επα­να­λει­τουρ­γία όλων των εκπαι­δευ­τι­κών δομών θα ορι­στι­κο­ποι­η­θούν τις επό­με­νες ημέ­ρες και θα ανα­κοι­νω­θούν συνο­λι­κά από το Υπουργείο.

Η ανα­κοί­νω­ση δημιουρ­γεί ανη­συ­χία σε γονείς και εκπαι­δευ­τι­κού δεδο­μέ­νου ότι  στο διά­στη­μα που τα σχο­λεία έμει­ναν κλει­στά δεν αξιο­ποι­ή­θη­κε για τηνα­σφα­λή επα­να­λει­τουρ­γία των σχο­λι­κών μονά­δων. Ενδει­κτι­κό είναι το ερώ­τη­μα ανη­συ­χία εκπαι­δευ­τι­κών για το πώς θα μπουν 25 μαθη­τές σε τάξεις που υπό κανο­νι­κές συν­θή­κες δε θα φιλο­ξε­νού­σαν περισ­σό­τε­ρα από δέκα μαθητές.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο