Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με σοβαρή πνευμονία, σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται το ένατο κρούσμα κοροναϊού

Το ένα­το επι­βε­βαιω­μέ­νο κρού­σμα νόσου από τον νέο κορο­ναϊό (ταξι­διώ­της από Ισρα­ήλ και Αίγυ­πτο), νοση­λεύ­ε­ται σε στα­θε­ρή κατά­στα­ση με σοβα­ρή πνευ­μο­νία στη μονά­δα αρνη­τι­κής πίε­σης στο Πανε­πι­στη­μια­κό Γενι­κό Νοσο­κο­μείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγ­μή δεν είναι δια­σω­λη­νω­μέ­νος και παρα­κο­λου­θεί­ται στε­νά από την ιατρι­κή ομά­δα του καθη­γη­τή Λοι­μω­ξιο­λο­γί­ας της Ιατρι­κής Σχο­λής του Πανε­πι­στη­μί­ου Πατρών, Χαρά­λα­μπο Γώγο, σε συνερ­γα­σία με τη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολ­λα­πλά κλι­μά­κια του ΕΟΔΥ πραγ­μα­το­ποιούν ιχνη­λά­τη­ση επα­φών στην Πάτρα και στην Αμα­λιά­δα (τόπο προ­έ­λευ­σης του ασθε­νή) σε συνερ­γα­σία με τις τοπι­κές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλ­λη­λα, η Επι­τρο­πή Εμπει­ρο­γνω­μό­νων του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας συνε­δριά­ζει για την λήψη τυχόν απα­ραί­τη­των μέτρων.

Σε αυστηρή κατ’ οίκον απομόνωση η οικογένεια του 7ου κρούσματος κοροναϊού που εμφάνισε συμπτώματα ίωσης

Σε αυστη­ρή κατ’ οίκον απο­μό­νω­ση σήμε­ρα η οικο­γέ­νεια του 7ου κρού­σμα­τος του κορο­ναϊ­ού στη χώρα μας. Πρό­κει­ται για τον άνδρα που νοση­λεύ­ε­ται σε νοσο­κο­μείο ανα­φο­ράς στην Αθή­να, καθώς είχε ανι­χνευ­τεί θετι­κός στον κορο­ναϊ­ου, αλλά εμφά­νι­σε σύμ­πτω­μα ίωσης σήμερα.

Τα παι­διά του έχουν να πάνε σχο­λείο από την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη, πριν εμφα­νί­σει συμ­πτώ­μα­τα ο πατέ­ρας τους, όπως ανα­φέ­ρουν πηγές του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο