Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με στρατιωτική επέμβαση απειλεί τη Βενεζουέλα ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών

Ακό­μη και με στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση μπο­ρεί να κλι­μα­κω­θεί η η ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα, όπως επι­βε­βαί­ω­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Οργα­νι­σμού Αμε­ρι­κα­νι­κών Κρα­τών (ΟΑΚ).

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Λουίς Αλμά­γκρο, δήλω­σε την Παρα­σκευή ότι δεν θα πρέ­πει να απο­κλει­στεί μια «στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση» στη Βενε­ζου­έ­λα για την «ανα­τρο­πή» της κυβέρ­νη­σης του Νικο­λάς Μαδού­ρο, που ευθύ­νε­ται, όπως είπε, για τη σοβα­ρή οικο­νο­μι­κή, ανθρω­πι­στι­κή και μετα­να­στευ­τι­κή κρί­ση που διέρ­χε­ται η χώρα.

«Σε ό,τι αφο­ρά μια στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση με στό­χο την ανα­τρο­πή του καθε­στώ­τος του Νικο­λάς Μαδού­ρο, πιστεύω ότι δεν θα πρέ­πει να απο­κλεί­σου­με αυτή την επι­λο­γή», είπε ο Αλμά­γκρο σε μια συνέ­ντευ­ξη Τύπου στην πόλη Κού­κου­τα της Κολομ­βί­ας στα σύνο­ρα με τη Βενε­ζου­έ­λα, όπου επι­σκέ­φθη­κε καταυ­λι­σμό μεταναστών.

Ο επι­κε­φα­λής του ΟΑΚ, τον οποίο ο Μαδού­ρο κατη­γο­ρεί για «ανά­μι­ξη» στή­ρι­ξε τη δήλω­σή του επι­κα­λού­με­νος «παρα­βιά­σεις ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των» και «εγκλή­μα­τα κατά της ανθρω­πό­τη­τας» που έχει δια­πρά­ξει ο ίδιος ο πρό­ε­δρος και η κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας ενά­ντιον του λαού της.

Ο Αλμά­γκρο, ο οποί­ος ολο­κλή­ρω­σε την Παρα­σκευή τρι­ή­με­ρη επί­σκε­ψη στην Κολομ­βία για την ενη­μέ­ρω­σή του για τα μετα­να­στευ­τι­κά κύμα­τα Βενε­ζου­ε­λα­νών, κατη­γό­ρη­σε την «δικτα­το­ρία» του Νικο­λάς Μαδού­ρο για την άρνη­ση να λάβει «ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια» για την αντι­με­τώ­πι­ση της σοβα­ρής οικο­νο­μι­κής κρί­σης που πλήτ­τει τη χώρα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο