Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με την «ύψωση λευκών σημαιών» η Ρωσία θα επιτρέψει στους οχυρωμένους στο Azovstal να αποχωρήσουν

Η Ρωσία είναι πρό­θυ­μη να εφαρ­μό­σει μία κατά­παυ­ση του πυρός για να επι­τρέ­ψει στα ουκρα­νι­κά στρα­τεύ­μα­τα στο χαλυ­βουρ­γείο Azovstal να δια­φύ­γουν από την πολιορ­κη­μέ­νη πόλη της Μαριού­πο­λης, σύμ­φω­να με το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυνας.

Η Μόσχα λέει ότι είναι έτοι­μη να στα­μα­τή­σει να πυρο­βο­λεί για να επι­τρέ­ψει στους ανθρώ­πους να δια­φύ­γουν, εάν οι ουκρα­νι­κές δυνά­μεις κατα­θέ­σουν τα όπλα.

«Δηλώ­νου­με για άλλη μια φορά ότι η Ρωσία είναι έτοι­μη ανά πάσα στιγ­μή να καθιε­ρώ­σει ένα καθε­στώς σιω­πής και να ανα­κοι­νώ­σει ανθρω­πι­στι­κή παύ­ση για την απο­μά­κρυν­ση των αμά­χων», ανέ­φε­ρε το BBC επι­κα­λού­με­νο το υπουρ­γείο Άμυνας.

Ανέ­φε­ρε ότι η κατά­παυ­ση του πυρός θα ξεκι­νή­σει με την «ύψω­ση λευ­κών σημαιών» από την Ουκρανία.

Παρό­μοιες προ­τά­σεις έχουν γίνει από τη Ρωσία τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, οι οποί­ες έχουν αγνοη­θεί από τα ουκρα­νι­κά στρα­τεύ­μα­τα που βρί­σκο­νται στο σημείο.

Το υπουρ­γείο είπε ότι οι ισχυ­ρι­σμοί της Ουκρα­νί­ας και ορι­σμέ­νων δυτι­κών χωρών ότι η Ρωσία εμπο­δί­ζει τους αμά­χους να φύγουν από την πόλη είναι «αβά­σι­μοι», μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS.

Ο πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν διέ­τα­ξε τις δυνά­μεις του να μην εισβά­λουν στο χαλυ­βουρ­γείο, καλώ­ντας τα ρωσι­κά στρα­τεύ­μα­τα να απο­κλεί­σουν την περιο­χή «ώστε να μην μπο­ρεί να περά­σει μια μύγα».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο