Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τη μετάλλαξη «Όμικρον» τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Με την παραλ­λα­γή Όμι­κρον δια­γνώ­στη­καν τελι­κά τα δυο ύπο­πτα κρού­σμα­τα που είχαν τεθεί τα προη­γού­με­να 24ωρα στο μικρο­σκό­πιο των ερευ­νη­τών της χώρας μας.

Τα δύο κρού­σμα­τα που βρί­σκο­νται στην Αθή­να και έφτα­σαν στη χώρα από τη νότια Αφρι­κή πριν την ισχύ των μέτρων απα­γό­ρευ­σης, επι­βε­βαιώ­θη­κε τελι­κά ότι μολύν­θη­καν από την παραλ­λα­γή Όμικρον.

Τα κρού­σμα­τα είχαν ήπια συμ­πτω­μα­το­λο­γία και γι’ αυτό υπο­βλη­θη­καν σε δια­γνω­στι­κό έλεγ­χο. Τα  δύο νέα περι­στα­τι­κά δεν σχε­τί­ζο­νται με τον 40χρονο άνδρα στην Κρή­τη που είναι ο «ασθε­νης 0» της Όμι­κρον στην Ελλάδα. 

Σε δηλώ­σεις που έκα­νε πριν δύο μέρες ο Θάνος Πλεύ­ρης για τα εν λόγω περι­στα­τι­κά, ανέ­φε­ρε τα εξής: «Είναι δύο πολί­τες που βρί­σκο­νται στην Αθή­να εδώ και λίγες ημέ­ρες, έχουν νοσή­σει και πλέ­ον παρα­κο­λου­θού­νται στε­νά για να δού­με εάν νοσούν από την μετάλ­λα­ξη δέλ­τα ή την μετάλ­λα­ξη όμι­κρον. Δεί­χνουν τα επι­πλέ­ον χαρα­κτη­ρι­στι­κά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρό­κει­ται για την μετάλ­λα­ξη Όμι­κρον. Θέλω να σας δια­βε­βαιώ­σω ότι γίνο­νται όσα πρέ­πει για τον εντο­πι­σμό τυχόν κρου­σμά­των σε πολί­τες που ήρθαν στην Ελλά­δα πριν από την λήψη των μέτρων».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο