Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τη συμμετοχή 2000 χορευτών θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ το 4ο Thessaloniki Dance Festival

Με τη συμ­με­το­χή 2000 χορευ­τών από την Ελλά­δα, τα Βαλ­κά­νια και άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το διή­με­ρο, 31 Μαρ­τί­ου — 1 Απρι­λί­ου, το 4ο Thessaloniki Dance Festival (TDF) στις εγκα­τα­στά­σεις του Διε­θνούς Εκθε­σια­κού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι αγώ­νες και τα σεμι­νά­ρια του TDF, που έχει καθιε­ρω­θεί ως το μεγα­λύ­τε­ρο φεστι­βάλ χορού στη χώρα και ως ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα στη Νοτιο­α­να­το­λι­κή Ευρώ­πη, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στα συνε­δρια­κά κέντρα “Ι. Βελ­λί­δης”, “Ν.Γερμανός” και στην αίθου­σα “Αιμί­λιος Ριά­δης”, καθώς και στα Περί­πτε­ρα 8 και 12 της ΔΕΘ.

Χοροί Latin/Standard, Σύγχρονο/Jazz, Street Style, Salsa, Arg.Tango και Oriental, θα “συνα­ντη­θούν” σε πέντε χώρους ταυ­τό­χρο­να, με την ειδι­κή άδεια της Εθνι­κής Χορο­α­θλη­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Ελλά­δος και του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Αθλη­τι­κού Χορού, σε ένα φεστι­βάλ που συν­διορ­γα­νώ­νε­ται από τη ΔΕΘ — Helexpo και τη σχο­λή χορού All Star Dance.

Πέρα από τους αγώ­νες θα διε­ξα­χθούν τρεις μεγά­λες milonges με καλε­σμέ­νους παγκο­σμί­ου φήμης maestros του tango Argentino, ενώ η αυλαία του φεστι­βάλ θα κλεί­σει με τον δια­γω­νι­σμό “Best of the best show”, όπου συμ­με­τέ­χουν όλοι οι “χρυ­σοί” νικη­τές των ομα­δι­κών κατη­γο­ριών “adults”, όλων των ειδών, με σκο­πό την ανά­δει­ξη της καλύ­τε­ρης ομά­δας για το 2018 και τη διεκ­δί­κη­ση χρη­μα­τι­κού επάθλου.

Ο αριθ­μός των θεα­τών ανα­μέ­νε­ται να ξεπε­ρά­σει τις 4.000, ενώ οι 151 συνο­λι­κά κατη­γο­ρί­ες κρί­νο­νται από 48 κατα­ξιω­μέ­νους και εξει­δι­κευ­μέ­νους διε­θνείς κριτές.

Για τους ενδια­φε­ρό­με­νους θα υπάρ­χει δωρε­άν πάρ­κινγκ εντός των εγκα­τα­στά­σε­ων της ΔΕΘ, ενώ το κόστος εισό­δου στο TDF έχει ως εξής: εισι­τή­ριο μίας ημέ­ρας γενι­κό 15 ευρώ, εισι­τή­ριο 1 ημέ­ρας παι­δι­κό 5 ευρώ (3–12χρ.), εισι­τή­ριο 1 ημέ­ρας οικο­γε­νεια­κό 35 ευρώ (γονείς και 2 παι­διά μέχρι 12 χρό­νων), εισι­τή­ριο δια­γω­νι­ζό­με­νου για την ημέ­ρα που δεν αγω­νί­ζε­ται 5 ευρώ (με τα εισι­τή­ρια του Σαβ­βά­του δώρο το Free Pass της Κυριακής).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο