Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Με το αίμα μας και την ψυχή μας θα θυσιαστούμε για εσένα Ραζάν», με αυτή την υπόσχεση κήδεψαν την 21χρονη νοσοκόμα (ΦΩΤΟ)

Χιλιά­δες άνθρω­ποι παρέ­στη­σαν σήμε­ρα στην κηδεία της νεα­ρής εθε­λό­ντριας δια­σώ­στριας από την Παλαι­στί­νη, που δολο­φο­νή­θη­κε χθες από τον Ισραη­λι­νό στρα­τό, κοντά στη σύνο­ρα της Λωρί­δας της Γάζας με το Ισραήλ.

palestine2

Η Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών, τραυ­μα­τί­στη­κε θανά­σι­μα από σφαί­ρα στο στή­θος χθες σε περιο­χή ανα­το­λι­κά της Χαν Γιου­νές, στο νότιο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας. Όπως έγι­νε γνω­στό από τον εκπρό­σω­πο τύπου του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Γάζας, τον Άσραφ αλ Κόντρα, η Νατζάρ εργα­ζό­ταν εθε­λο­ντι­κά στις παλαι­στι­νια­κές υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας και φορού­σε τη λευ­κή ρόμπα των μελών των υπη­ρε­σιών πρώ­των βοηθειών.

palestine1

Ιατρι­κό προ­σω­πι­κό και δια­σώ­στες από τη Γάζα παρέ­στη­σαν στην κηδεία της νεα­ρής γυναί­κας, ενώ ο πατέ­ρας της κρα­τού­σε τη στο­λή της, που είχε κηλί­δες από αίμα.

Την 21χρονη έθα­ψαν φωνά­ζο­ντας «με το αίμα μας και την ψυχή μας θα θυσια­στού­με για εσέ­να Ραζάν». Πολ­λοί από τους συμ­με­τέ­χο­ντες υπό­σχο­νταν επί­σης ότι θα το κίνη­μα δια­μαρ­τυ­ρί­ας στα σύνο­ρα με το Ισρα­ήλ θα συνεχιστεί.

palestine3

Με τον θάνα­το της νεα­ρής δια­σώ­στριας, αυξή­θη­κε σε 123 ο αριθ­μός των Παλαι­στι­νί­ων που σκο­τώ­θη­καν από Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες μετά την έναρ­ξη των κινη­το­ποι­ή­σε­ων πριν από 2 μήνες.

Η παλαι­στι­νια­κή οργά­νω­ση πρώ­των βοη­θειών ανέ­φε­ρε ότι η 21χρονη σκο­τώ­θη­κε «ενώ επι­χει­ρού­σε να προ­σφέ­ρει τις πρώ­τες βοή­θειες σε διαδηλωτές».

palestine8

«Το να πυρο­βο­λούν ενα­ντί­ον του ιατρι­κού προ­σω­πι­κού συνι­στά έγκλη­μα πολέ­μου, όπως ορί­ζε­ται από τις Συν­θή­κες της Γενεύ­ης» τονί­ζε­ται σε ένα δελ­τίο τύπου που εξέ­δω­σε η οργά­νω­ση, η οποία απευ­θύ­νει έκκλη­ση στη διε­θνή κοι­νό­τη­τα να απα­ντή­σει στις «παρα­βιά­σεις» των Ισραηλινών.

palestine11

Μετά την κηδεία, ξέσπα­σαν επει­σό­δια στα σύνο­ρα, καθώς νεα­ροί Παλαι­στί­νιοι άρχι­σαν να πετούν πέτρες ενα­ντί­ον Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών. Αρκε­τοί Παλαι­στί­νιοι τραυ­μα­τί­στη­καν, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Γάζας.

Μια 21χρονη Παλαι­στί­νια εθε­λό­ντρια νοσο­κό­μα σκό­τω­σε σήμε­ρα στα σύνο­ρα με τη Γάζα το κρά­τος δολο­φό­νος Ισραήλ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο