Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός

Με το… ενά­μι­σι πόδι στους ομί­λους του Europa League βρί­σκε­ται πλέ­ον ο Ολυ­μπια­κός, καθώς επι­κρά­τη­σε πεντα­κά­θα­ρα στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης» της Σλό­βαν Μπρα­τι­σλά­βας με 3–0 στον πρώ­το αγώ­να των playoffs, παίρ­νο­ντας τερά­στιο προ­βά­δι­σμα για την πρό­κρι­ση. Ο Μαντί Καμα­ρά κι ο κορυ­φαί­ος του γηπέ­δου Παπ Αμπού Σισέ, σημεί­ω­σαν τα δύο πρώ­τα υπέρ-πολύ­τι­μα γκολ των «ερυ­θρό­λευ­κων», που έπαι­ξαν πολύ ωραίο ποδό­σφαι­ρο κατά δια­στή­μα­τα κι έφτα­σαν και σε τρί­το τέρ­μα στο 68’ με αυτο­γκόλ του Μπό­ζι­κοφ, ακου­μπώ­ντας πλέ­ον το… εισι­τή­ριο για τους ομί­λους του εφε­τι­νού Europa League.

Μετά από ένα «ανα­γνω­ρι­στι­κό» πρώ­το 20λεπτο, όπου η άμυ­να της Σλό­βαν προ­σαρ­μό­στη­κε καλά πάνω στους επι­θε­τι­κούς του Ολυ­μπια­κού, οι Πει­ραιώ­τες άρχι­σαν να ανε­βά­ζουν «στρο­φές» πιέ­ζο­ντας για το γκολ.

Στο 27’ μετά από πολύ ωραία συνερ­γα­σία ο Ο Αγκι­μπού Καμα­ρά τρο­φο­δό­τη­σε τον Μασού­ρα στα δεξιά της περιο­χής, εκεί­νος είδε αμαρ­κά­ρι­στο τον Αρα­μπί, ο οποί­ος απέ­τυ­χε να νική­σει στο τετ-α-τετ τον γκολ­κί­περ της Σλό­βαν, Τσόβαν.

Στο αμέ­σως επό­με­νο λεπτό, ο Ελ Αρα­μπί σέντρα­ρε απ’ τα αρι­στε­ρά, ο Σισέ σού­τα­ρε, όμως απέ­κρου­σε ο ξανά ο τερ­μα­το­φύ­λα­κας των Σλο­βά­κων κι ο Μασού­ρας δεν μπό­ρε­σε στη συνέ­χεια να κάνει το γυριστό.

Η ξεκά­θα­ρη υπε­ρο­χή του Ολυ­μπια­κού επι­βρα­βεύ­τη­κε στο 37ο λεπτό με τον Μαντί Καμα­ρά. Έπει­τα από φάση διαρ­κεί­ας στην περιο­χή της Σλό­βαν μετά από κόρ­νερ του Βαλ­μπου­ε­νά, ο Σισέ κατέ­βα­σε την μπά­λα που κατέ­λη­ξε στον Αγκι­μπού Καμα­ρά, το σουτ του νεα­ρού κόντρα­ρε στους αμυ­ντι­κούς και ο Μαντί Καμα­ρά με κατα­πλη­κτι­κό πλα­σέ με το αρι­στε­ρό, έκα­νε το 1–0 για τους «ερυ­θρό­λευ­κους».

Στο 43’ ο Ολυ­μπια­κός έφτα­σε κοντά και σε δεύ­τε­ρο γκολ, όταν ο Αγκι­μπού Καμα­ρά με το κεφά­λι έδω­σε την μπά­λα στον Ελ Αρα­μπί, ο οποί­ος αν και βρέ­θη­κε με την πλά­τη στην περιο­χή, γύρι­σε και σού­τα­ρε, αλλά το πλα­σέ του πέρα­σε ελά­χι­στα άουτ.

Στο δεύ­τε­ρο μέρος οι πρω­τα­θλη­τές Ελλά­δας ξεκί­νη­σαν το ίδιο δυνα­τά, ψάχνο­ντας το δεύ­τε­ρο τέρ­μα κι έχα­σαν δύο ευκαι­ρί­ες με τον Εμβι­λά στο 48’ και με τον Αγκι­μπού Καμα­ρά, τα σουτ των οποί­ων πέρα­σαν άουτ.

Η τρί­τη προ­σπά­θεια του Ολυ­μπια­κού στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο ήταν και η… φαρ­μα­κε­ρή. Στο 52’, μετά από σέντρα του Βαλ­μπου­ε­νά, η μπά­λα χτύ­πη­σε στον Μπο­ζί­κοφ, αιφ­νι­δί­α­σε τον Τσό­βαν κι ο επερ­χό­με­νος Σισέ έκα­νε από κοντά το 2–0 για τους «ερυ­θρό­λευ­κους».

Ο Ολυ­μπια­κός συνέ­χι­σε να είναι πολύ πιο επι­θε­τι­κός και στο 62’ λίγο έλει­ψε να φτά­σει και στο τρί­το γκολ, όταν ο Μασού­ρας πήρε υπέ­ρο­χη μπα­λιά από τον Βατσλίκ, όμως δεν μπό­ρε­σε να νική­σει με το πλα­σέ του τον Τσόβαν.

Στο 66’ και πάλι ο γκολ­κί­περ της Σλό­βαν είπε «όχι» στον διε­θνή Έλλη­να εξτρέμ, με τον Αγκι­μπού Καμα­ρά να παίρ­νει το «ριμπά­ουντ», πλα­σά­ρο­ντας λίγο άουτ.

Στο 68’ από κόρ­νερ του Βαλ­μπου­ε­νά και πρώ­τη κεφα­λιά του Εμβι­λά, ο Μπό­ζι­κοφ (υπό την πίε­ση του Σισέ) βρή­κε την μπά­λα με το κεφά­λι και την έστει­λε στο βάθος της εστί­ας της ομά­δας του, κάνο­ντας το 3–0 για τον Ολυμπιακό.

Στο τελευ­ταίο 20λεπτο, ο Ολυ­μπια­κός έκα­νε δια­χεί­ρι­ση του ισχυ­ρού προ­βα­δί­σμα­τος που είχε απο­κτή­σει, ο Μάρ­τινς έδω­σε χρό­νο συμ­με­το­χής και στον Ονιε­κού­ρου και οι Πει­ραιώ­τες έφτα­σαν πολύ εύκο­λα στη νίκη που τους ανοί­γει διά­πλα­τα το δρό­μο για τους ομί­λους του Europa League.

Διαι­τη­τής: Μάρ­κο Γκουί­ντα (Ιτα­λία)
Κίτρι­νες: Βαλ­μπου­ε­νά — Μπό­ζι­κοφ, Κάσια

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρ­τίνς): Βατσλίκ, Ρέαμ­π­τσιουκ, Σισέ (74’ λ.τρ. Μάρ­κο­βιτς), Παπα­στα­θό­που­λος, Λαλά, Μαντί Καμα­ρά (80’ Κου­ντέ), Εμβι­λά, Μασού­ρας (87’ Βρου­σάι), Αγκι­μπού Καμα­ρά (80’ Μπου­χα­λά­κης), Βαλ­μπου­ε­νά (74’ Ονιε­κού­ρου), Ελ Αραμπί.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλά­ντι­μιρ Βάις): Τσό­βαν, Κάσια, Ντε Καμπς, Βάις, Ιμπρα­χίμ Ραμπιού (67’ Χέντι), Ζμραλ, Αμπέ­να, Καν­κά­βα, Πάου­τσεκ (67’ Στρέ­λεκ), Μπό­ζι­κοφ, Τσάβριτς.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο