Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό απειλούνται 16 εκατ. Γερμανοί

Στην οικο­νο­μι­κά ευη­με­ρού­σα Γερ­μα­νία, την ατμο­μη­χα­νή της Ευρώ­πης, ένας στους 5 απει­λεί­ται με φτώ­χεια ή κοι­νω­νι­κό απο­κλει­σμό, με το αντί­στοι­χο μέγε­θος για το προη­γού­με­νο έτος να βρί­σκε­ται στο 19,7%.  Αυτό αντι­στοι­χεί σε περί­που 16 εκα­τομ­μύ­ρια άτο­μα, όπως ανα­φέ­ρει η Ομο­σπον­δια­κή Στα­τι­στι­κή Υπηρεσία.

Επι­πλέ­ον, ένα άλλο 3,7% του πλη­θυ­σμού, έχουν κάποιες δυσκο­λί­ες να αγο­ρά­σουν ένα νέο πλυ­ντή­ριο, να αγο­ρά­σουν ένα αυτο­κί­νη­το ή του­λά­χι­στον μια εβδο­μά­δα για δια­κο­πές. Επι­πλέ­ον, η αρχή περι­λαμ­βά­νει επί­σης όλα τα άτο­μα κάτω των 60 ετών που ζουν σε νοι­κο­κυ­ριά με πολύ χαμη­λή συμ­με­το­χή στο εργα­τι­κό δυνα­μι­κό, γεγο­νός που ισχύ­ει για σχε­δόν έναν στους δέκα Γερμανούς.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Ομο­σπον­δια­κής Στα­τι­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας και με στοι­χεία της επί­ση­μης έρευ­νας που διε­νερ­γή­θη­κε σε ολό­κλη­ρη την ΕΕ (Eu-Silc), από το φάσμα της φτώ­χειας απει­λεί­ται το 16,5% των ανθρώ­πων που ζουν στην Γερ­μα­νία, ποσο­στό το οποίο αντι­στοι­χεί σε 13,4 εκα­τομ­μύ­ρια ανθρώ­πους, ενώ το 3,7% του πλη­θυ­σμού αντι­με­τω­πί­ζει σημα­ντι­κή υστέ­ρη­ση σε υλι­κά αγαθά.

Αυτό μετα­ξύ άλλων σημαί­νει ότι δεν μπο­ρεί να καλυ­φθεί το ενοί­κιο ή να ζεστα­θεί επαρ­κώς η κατοι­κία ή ότι το άτο­μο δεν μπο­ρεί να χρη­μα­το­δο­τή­σει μια εβδο­μά­δα δια­κο­πών. Σε ό,τι αφο­ρά τη φτώ­χεια, στην έρευ­να ορί­ζε­ται στο 60% του μέσου εισο­δή­μα­τος του συνο­λι­κού πληθυσμού.

Η χώρα βρί­σκε­ται ωστό­σο κάτω από τον μέσο όρο της

Ενδια­φέ­ρον έχει και ο μέσος όρος πολι­τών της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης που ζουν στη φτώ­χεια, ο οποί­ος φτά­νει στο 23,5%.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο