Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με όλα τα μέτρα προστασίας ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς (ΦΩΤΟ)

Μέλη σωμα­τεί­ων βρί­σκο­νται στο Σύνταγ­μα προ­ε­τοι­μά­ζο­ντας τον χώρο για τον αγω­νι­στι­κό εορ­τα­σμό της Πρωτομαγιάς.

Συγκε­κρι­μέ­να, τοπο­θε­τούν αυτο­κόλ­λη­τα που θα διευ­κο­λύ­νουν τους εργα­ζό­με­νους ούτως ώστε να τηρού­νται οι απα­ραί­τη­τες απο­στά­σεις ασφα­λεί­ας και ταυ­τό­χρο­να παίρ­νουν κι άλλα απα­ραί­τη­τα μέτρα όπως γάντια, μάσκες κ.α.

Με το σύν­θη­μα «Ο ορα­τός εχθρός είναι ο καπι­τα­λι­σμός — Δεν θα πλη­ρώ­σει ξανά ο λαός», το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργα­ζό­με­νους να υψώ­σουν τη γρο­θιά τους, να μην απο­δε­χτούν να ξανα­πλη­ρώ­σουν τα σπα­σμέ­να της κρί­σης. Με αυτό το περιε­χό­με­νο, απευ­θύ­νει κάλε­σμα σε όλες τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν Πρω­το­μα­γιά­τι­κες εκδη­λώ­σεις, με αυστη­ρή τήρη­ση των μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, δυνα­μώ­νο­ντας την πάλη για την υγεία, τα δικαιώ­μα­τα και τις ανά­γκες της εργα­τι­κής τάξης και του λαού. (Δεί­τε εδώ το spot του ΠΑΜΕ)

Επί­σης το ΠΑΜΕ την Παρα­σκευή θα κατα­θέ­σει στε­φά­νια σε Πολυ­τε­χνείο και Καισαριανή.

Σε αυτό το πλαί­σιο συμ­βο­λι­κές εκδη­λώ­σεις προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται από τα Συν­δι­κά­τα σε όλες τις πόλεις και σε μεγά­λους δήμους. Στην Αττι­κή, στο κέντρο της Αθή­νας, καθώς επί­σης και σε Πει­ραιά, Περι­στέ­ρι, Καλ­λι­θέα, Ηλιού­πο­λη, Νέα Ιωνία, Ελευ­σί­να, Γέρα­κα, Λαύ­ριο. Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, συμ­βο­λι­κές εκδη­λώ­σεις προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται από τα συν­δι­κά­τα στο κέντρο της πόλης καθώς και σε Καλα­μα­ριά και Εύοσμο.

protomagia11 protomagia12 protomagia13 protomagia14 protomagia15 protomagia16

Μετά τις απερ­για­κές απο­φά­σεις μεγά­λων Ομο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων, πλή­θους σωμα­τεί­ων, και η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της ΓΣΕΕ απο­φά­σι­σε την προ­κή­ρυ­ξη πανελ­λα­δι­κής πανερ­γα­τι­κής απερ­γί­ας στον ιδιω­τι­κό τομέα την Παρα­σκευή 1η Μάη.

Απερ­γία για την 1η Μάη στα καρά­βια που βρί­σκο­νται στα λιμά­νια του Πει­ραιά, της Ραφή­νας και του Λαυ­ρί­ου, από τα μεσά­νυ­χτα της Πέμ­πτης μέχρι την ίδια ώρα της Παρα­σκευ­ής, έχουν προ­κη­ρύ­ξει τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ 24ωρη απερ­γία πραγ­μα­το­ποιούν και οι εργα­ζό­με­νοι στον ηλεκτρικό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο