Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με fake news καλύπτει την άτακτη υποχώρησή της η κυβέρνηση

Στα fake news  κατα­φεύ­γει η κυβέρ­νη­ση προ­κει­μέ­νου να καλύ­ψει την ήττα της κατα­στο­λής και την κακήν κακώς υπο­χώ­ρη­σή της και από­συρ­ση των δυνά­με­ων κατα­στο­λής που δυο μέρες — με εντο­λή της πολι­τι­κής ηγε­σί­ας — επι­δό­θη­καν σε πρω­το­φα­νείς πρά­ξεις βαρ­βα­ρό­τη­τας σε βάρος των νησιών και των κατοί­κων τους.

Σύμ­φω­να με όσα ισχυ­ρί­ζο­νται κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη (Πέτσας, Μητα­ρά­κης κ.ά) , χθες ολο­κλη­ρώ­θη­κε η πρώ­τη φάση εργα­σιών στην Καρά­βα για τη δημιουρ­γία της κλει­στής δομής μετα­να­στών. Επο­μέ­νως δεν υπάρ­χει λόγος να υπάρ­χουν τα ΜΑΤ στο νησί και τα μηχα­νή­μα­τα., γι’ αυτό και αποσύρθηκαν.

Καθώς φαί­νε­ται όμως το παρα­μύ­θι τους το δια­ψεύ­δει η πραγ­μα­τιό­τη­τα. Τα τοπι­κά μέσα (lesvosnews.net — stonisi.gr παρου­σιά­ζουν φωτο­γρα­φί­ες από την επι­ταγ­μέ­νη περιο­χή στη Λέσβο από τις οποί­ες προ­κύ­πτει πως… οι αγε­λά­δες συνε­χί­ζουν να βόσκουν αμέ­ρι­μνες. Ούτε δια­μορ­φω­μέ­νος χώρος υπάρ­χει ούτε περίφραξη…

Η εικό­να να φορ­τώ­νο­νται σήμε­ρα τα ΜΑΤ και να φεύ­γουν από το νησί, απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα για όλους τους αγώ­νες! Οταν η συμ­με­το­χή του κόσμου είναι μαζι­κή, τίπο­τε αντι­δρα­στι­κό δεν μπο­ρεί να περάσει!

lesbos kavakli2

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο