Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με rapid test στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι – Με μοριακό οι ανεμβολίαστοι

Για τη νέα πραγ­μα­τι­κό­τη­τα στα οδο­ντια­τρεία από σήμε­ρα, μίλη­σε ο Βασί­λης Στα­θό­που­λος, μέλος του Οδο­ντια­τρι­κού Συλ­λό­γου Αττι­κής. Την υπο­χρέ­ω­ση να κάνουν rapid test από σήμε­ρα θα έχουν οι εμβο­λια­σμέ­νοι για να επι­σκε­φτούν οδο­ντια­τρεία, ενώ με αρνη­τι­κό μορια­κό τεστ θα προ­σέρ­χο­νται οι ανεμβολίαστοι.

«Δεν υπάρ­χουν αντι­δρά­σεις, υπάρ­χει διά­χυ­τη αγα­νά­κτη­ση. Για­τί δεν μπο­ρείς σε ένα οδο­ντια­τρείο το οποίο έχει γίνει “φρού­ριο” να το δια­χει­ρί­ζε­σαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνά­ζουν πολί­τες χωρίς μάσκες. Οι οδη­γί­ες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυ­τι­στούν, για παρά­δειγ­μα, δύο ραντε­βού» επι­σή­μα­νε σχε­τι­κά μιλώ­ντας στην ΕΡΤ ο κ. Σταθόπουλος.

Ερω­τη­θείς για το αν υπάρ­χει ανη­συ­χία στον κλά­δο, δεδο­μέ­νου ότι λόγω του έξτρα κόστους για τα τεστ από τους ασθε­νείς, ενδε­χο­μέ­νως να χαθεί πελα­τεία, ο ίδιος σημεί­ω­σε: «Ο μέσος Έλλη­νας πολί­της δεν έχει την οδο­ντια­τρι­κή κουλ­τού­ρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολί­της θα δυσκο­λευ­τεί να σπεύ­σει σε μια μεγά­λη θερα­πεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συν­θή­κες».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο