Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μηνύματα για το 2020: Ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής με «ΝΑΤΟική ομοψυχία»

Στην επι­τά­χυν­ση του αντι­λαϊ­κού έργου και το 2020 και στην υπο­τα­γή του λαού στα συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανα­φέ­ρε­ται ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στο μήνυ­μά του για το νέο έτος.

.jpg

«Υπο­δε­χό­μα­στε το 2020 με 32 ήδη ψηφι­σμέ­νους νόμους, που εκσυγ­χρο­νί­ζουν την οικο­νο­μία και την κοι­νω­νία», ισχυ­ρί­ζε­ται ο πρω­θυ­πουρ­γός και προ­σθέ­τει ότι η νέα χρο­νιά πρέ­πει να είναι χρο­νιά «ακό­μη τολ­μη­ρό­τε­ρου έργου», μιας και ήδη έχει στα σκα­ριά νομο­σχέ­δια για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων και για το Ασφα­λι­στι­κό. Παράλ­λη­λα, επι­μέ­νει στην καλ­λιέρ­γεια κλί­μα­τος εφη­συ­χα­σμού στο λαό για τις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στην περιο­χή, εμφα­νί­ζο­ντας ΗΠΑ και ΕΕ σαν εγγυ­η­τές των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας. Υπο­στη­ρί­ζει ότι «οι γεω­πο­λι­τι­κές προ­κλή­σεις δεν μας φοβί­ζουν. Έχου­με το δίκιο με το μέρος μας. Έχου­με ισχυ­ρούς συμ­μά­χους».

«Η συγκυ­ρία επι­τάσ­σει να οικο­δο­μή­σου­με μια ρεα­λι­στι­κή Εθνι­κή Στρα­τη­γι­κή», ανα­φέ­ρει, μετα­ξύ άλλων, ο Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Προ­κό­πης Παυ­λό­που­λος. Ανα­φέ­ρει ακό­μα πως «η Ελλά­δα ήταν, είναι και θα παρα­μεί­νει ανα­πό­σπα­στο μέλος της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και υπο­δειγ­μα­τι­κή Σύμ­μα­χος στο πλαί­σιο του ΝΑΤΟ».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ logo

Στο πρω­το­χρο­νιά­τι­κο μήνυ­μα, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέ­ξης Τσί­πρας υπεν­θυ­μί­ζει πως η κυβέρ­νη­σή του ανα­βάθ­μι­σε τις σχέ­σεις με τις ΗΠΑ, λέγο­ντας πως «τα τελευ­ταία χρό­νια, η Ελλά­δα ανα­βάθ­μι­σε το γεω­πο­λι­τι­κό της ρόλο» και ανα­φέ­ρει πως «η Τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα σήμε­ρα, πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στεί με ενό­τη­τα, απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και εθνι­κή στρα­τη­γι­κή».

ΚΙΝΑΛ μπαλαντέρ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Η πρό­ε­δρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεν­νη­μα­τά ανα­φέ­ρει πως «τη δεκα­ε­τία που ξεκι­νά, οι Έλλη­νες ενω­μέ­νοι μπο­ρού­με να κάνου­με την Ελλά­δα και τη ζωή μας καλύ­τε­ρη». Ο πρό­ε­δρος του ΜΕΡΑ25 Γ. Βαρου­φά­κης εύχε­ται «να ρίξου­με μαύ­ρη πέτρα στη δεκα­ε­τία της βαρ­βα­ρό­τη­τας» και ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κ. Βελό­που­λος επα­να­λαμ­βά­νει τα περί ενό­τη­τας με αφορ­μή τις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέσεις.

Καλή χρονιά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο