Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μην γυρνάτε πίσω, είναι επικίνδυνο» λέει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στους μετανάστες Σύριους που επιθυμούν να επιστρέψουν

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Η υπο­κρι­σία του ΟΗΕ και των δυνά­με­ων που τον διοι­κούν απο­κα­λύ­πτε­ται από τις δηλώ­σεις της υπεύ­θυ­νης τύπου Caroline Bach της Αρμο­στεί­ας για τον Βορ­ρά ( Σκαν­δι­να­βία) που προει­δο­ποιεί τους μετα­νά­στες να μην γυρί­σουν πίσω στην πατρί­δα τους για­τί «δεν έχει η Αρμο­στεία επαρ­κείς πλη­ρο­φο­ρί­ες για να κάνει εκτί­μη­ση κινδύνου».

Από κοντά παπα­γα­λά­κια, όπως ο Άρον Λούντ του Ινστι­τού­του Εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής της Σου­η­δί­ας, ανα­φέ­ρουν πώς όσοι έφυ­γαν από την Συρία και επι­στρέ­φο­ντας πηγαί­νουν σε περιο­χές που τον έλεγ­χο έχουν οι κυβερ­νη­τι­κές δυνά­μεις, κιν­δυ­νεύ­ουν από την εκδί­κη­ση του Άσαντ.

-Θα συλ­λη­φθούν, θα βασα­νι­στούν και ίσως και να εξα­φα­νι­στούν όπως και χιλιά­δες άλλοι, μας εξη­γεί(!) ο Λούντ.

Τα στοι­χεία δεί­χνουν πως από την στιγ­μή που έχει μειω­θεί η έντα­ση του εμφυ­λί­ου μετά την στρα­τιω­τι­κή νίκη των κυβερ­νη­τι­κών δυνά­με­ων και των Ρώσων σε διά­φο­ρα μέτω­πα και την απε­λευ­θέ­ρω­ση αρκε­τών περιο­χών από εξτρε­μι­στι­κά μου­σουλ­μα­νι­κά στοι­χεία που στη­ρί­ζουν το ΝΑΤΟ και οι Αμε­ρι­κά­νοι, έχουν επι­στρέ­ψει περί τις 100.000 μετανάστες.

-Αυτό θεω­ρεί­ται σαν επι­τυ­χία στην προ­πα­γάν­δα του καθε­στώ­τος, συνε­χί­ζει ο Λούντ, ειδι­κός “Συριο­λό­γος”, και άρα θέλουν να το σταματήσουν.

20181023_090540

Καρα­βά­νι Σύριων μετα­να­στών επι­στρέ­φει από την Λιβα­νέ­ζι­κη πόλη Arsal

Η υπο­κρι­σία των Ιμπε­ρια­λι­στών δεν έχει όρια.

Ενώ υπο­δαύ­λι­σαν και στή­ρι­ξαν την “αρα­βι­κή άνοι­ξη”, σκόρ­πι­σαν 5,6 εκα­τομ­μύ­ρια Σύριους σε όλες τις γωνιές της γής, με 360.000 νεκρούς και μια κατε­στραμ­μέ­νη χώρα.

Ενώ χρη­σι­μο­ποιούν τους μετα­νά­στες σε όλη την Ευρώ­πη και στον κόσμο σαν εξι­λα­στή­ρια θύμα­τα για πολι­τι­κές λιτό­τη­τας με χτύ­πη­μα των μισθών, συντά­ξε­ων και της κοι­νω­νι­κής πολιτικής.

Ενώ έχουν επεν­δύ­σει στην άνο­δο των δυνά­με­ων της Άκρας Δεξιάς με αφορ­μή και θύμα­τα τους πολ­λούς μετανάστες.

Ενώ έχουν εξα­πο­λύ­σει επι­θέ­σεις ενά­ντια στην θρη­σκεία τους και στον τρό­πο που οι μετα­νά­στες ζουν, φέρο­νται, ντύνονται..

Ενώ τους έχουν κλεί­σει στα μπου­ντρού­μια και στα στρα­τό­πε­δα, αδιά­φο­ρα παρα­κο­λου­θώ­ντας να θαλασ­σο­πνί­γο­νται με τα σαπιο­κά­ρα­βα, τώρα που έφτα­σε η ώρα έστω κάποιοι λίγοι να επι­στρέ­ψουν, αφού δοκί­μα­σαν του κόσμου τις ταλαι­πω­ρί­ες και ταπει­νώ­σεις από την κατά τα άλλα πολι­τι­σμέ­νη Δύση και αλλού, τώρα δεν θέλουν να δώσουν την ευχα­ρί­στη­ση στον Άσαντ να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει την επι­στρο­φή τους σαν δική του πολι­τι­κή επιτυχία.

Άνοι­ξαν άλλω­στε και νέες κερ­δο­φό­ρες αγο­ρές σε δια­κι­νη­τές, δου­λέ­μπο­ρους, ναρ­κέ­μπο­ρους, εκμε­ταλ­λευ­τές γυναι­κών και μικρών παι­διών και πήγαν την ανθρω­πό­τη­τα χρό­νια πίσω.

Γιαυ­τό επι­στρα­τεύ­ουν και τους απο­τυ­χη­μέ­νους στην συνεί­δη­ση όλων των προ­ο­δευ­τι­κών ανθρώ­πων Διε­θνείς Οργα­νι­σμούς και οργα­νώ­σεις, να χύσουν χολή και όξος ενά­ντια στην ομα­λο­ποί­η­ση της ζωής της χώρας.

Οι Διε­θνείς οργα­νι­σμοί έχουν πάρει κατεύ­θυν­ση να απο­τρέ­πουν την επι­στρο­φή, αφού όποια χώρα θέλει να επι­στρέ­ψει μετα­νά­στες, που επι­θυ­μούν να φύγουν, πρέ­πει να συνεν­νοη­θεί με το καθε­στώς Άσαντ που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν.

Έτσι κρα­τούν όμη­ρους τους πρό­σφυ­γες και διαιω­νί­ζουν μια κατα­στρο­φή που οι ίδιοι προ­κά­λε­σαν για τα γενι­κό­τε­ρα συμ­φε­ρο­ντά τους που δεν είναι άλλα από το να βρούν τρό­πο να αρπά­ξουν τον φυσι­κό πλού­το των χωρών κατα­στρέ­φο­ντας και τις χώρες και τους ανθρώ­πους που ζουν εκεί.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο