Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μην ξεχαστείτε, αλλάζει η ώρα — Ποια είναι η …ουρά της εναλλαγής από θερινή σε χειμερινή ώρα;

Μία ώρα πίσω θα γυρί­σουν τα ρολό­για τα ξημε­ρώ­μα­τα της Κυρια­κής, 27 Οκτω­βρί­ου, καθώς περ­νά­με από τη θερι­νή στη χει­με­ρι­νή ώρα. Συγκε­κρι­μέ­να, όταν ο δεί­κτης δεί­ξει 04:00 τα ξημε­ρώ­μα­τα, θα πρέ­πει να τον γυρί­σου­με στις 03:00 ..«κερ­δί­ζο­ντας» έτσι μια ώρα ύπνου.

Η επό­με­νη αλλα­γή ώρας θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την τελευ­ταία Κυρια­κή του Μαρ­τί­ου 2020, όταν οι δεί­κτες των ρολο­γιών θα πάνε μία ώρα μπροστά.

Οι αλλα­γές ώρας θα τερ­μα­τι­στούν το 2021 μετά από από­φα­ση του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου που ελή­φθη τον περα­σμέ­νο Μάρτιο.

Οι χώρες της ΕΕ που θα απο­φα­σί­σουν να δια­τη­ρή­σουν την θερι­νή τους ώρα θα πρέ­πει να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν την τελι­κή τους αλλα­γή την τελευ­ταία Κυρια­κή του Μαρ­τί­ου του 2021. Αυτές οι οποί­ες προ­τι­μούν να δια­τη­ρή­σουν την χει­με­ρι­νή τους ώρα μπο­ρούν να προ­σαρ­μό­σουν ορι­στι­κά τα ρολό­για τους την τελευ­ταία Κυρια­κή του Οκτω­βρί­ου του 2021, σύμ­φω­να με το σχέ­διο νόμου που εγκρί­θη­κε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, ένα­ντι 192 κατά και 51 αποχών.

allagi oras

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο