Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ η καπηλεία στο όνομα του παιδιού μου»

Συνέ­ντευ­ξη με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 10 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του γιου της, έδω­σε η μητέ­ρα Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, Τζ. Τσα­λι­κιάν. Μετα­ξύ άλλων σημειώ­νει ότι «με ενο­χλεί πάρα πολύ η καπη­λεία στο όνο­μα του παι­διού μου. Ο Αλέ­ξαν­δρος δεν ανή­κε ποτέ σε χώρο αντιε­ξου­σια­στών και σε κανέ­ναν άλλο χώρο (…). Δεν είναι το παι­δί μου στη ζωή για να υπε­ρα­σπι­στεί τον εαυ­τό του και κανείς δεν δικαιού­ται να χρη­σι­μο­ποιεί το όνο­μά του για σκο­πι­μό­τη­τες δικές του ή για να φτιά­ξει ένα προ­σω­πι­κό του αφήγημα».

Ανα­φο­ρι­κά με τις κινη­το­ποι­ή­σεις και το τι άφη­σε πίσω του ο Δεκέμ­βρης του 2008, είπε μιλώ­ντας στον Antenna: «Θεω­ρώ ότι δεν έχει μεί­νει κάτι θετι­κό. Αυτό με στε­νο­χω­ρεί και με θλί­βει. Δεν υπάρ­χει κάτι που να με κάνει να σκε­φτώ ότι “πονάω σαν μητέ­ρα, αλλά η δολο­φο­νία του παι­διού μου συνει­σέ­φε­ρε να δημιουρ­γη­θεί κάτι καλύ­τε­ρο στην κοινωνία”».

«Το παι­δί μου δεν ήταν παρα­βα­τι­κό. Η παρα­βα­τι­κό­τη­τα προ­έ­κυ­ψε από την υπε­ρα­σπι­στι­κή γραμ­μή των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης του κατη­γο­ρού­με­νου Κορ­κο­νέα. Θυμά­μαι τη ρήση του Γκέ­μπελς “Συκο­φα­ντεί­τε, συκο­φα­ντεί­τε, συκο­φα­ντεί­τε”», συνέ­χι­σε η Τζί­να Τσα­λι­κιάν. «Ο Αλέ­ξαν­δρος ήταν ένα παι­δί χαρού­με­νο, ευχά­ρι­στο, ευαί­σθη­το, γεν­ναιό­δω­ρο. Ηταν πολύ αγα­πη­τός στους φίλους του. Είχε πάρα πολ­λούς φίλους και ήταν ένα παι­δί- δυστυ­χώς, τελι­κά- πολύ αθώο και πολύ καλο­προ­αί­ρε­το», είπε ακόμη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι αυτή την περί­ο­δο διε­ξά­γε­ται στο Μει­κτό Ορκω­τό Εφε­τείο Λαμί­ας η δίκη σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό. Ο Επ. Κορ­κο­νέ­ας έχει κατα­δι­κα­στεί πρω­το­δί­κως σε ισό­βια, αφού είχε κρι­θεί ένο­χος για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση με άμε­σο δόλο, χωρίς να του ανα­γνω­ρι­στεί ελα­φρυ­ντι­κό. Ο Β. Σαρα­λιώ­της, που ήταν μαζί με τον Κορ­κο­νέα, έχει κατα­δι­κα­στεί σε ποι­νή κάθειρ­ξης 10 χρό­νια και αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος με περιο­ρι­στι­κό όρο, περί­που ένα χρό­νο μετά την κατα­δί­κη του.

Η δίκη διε­ξά­γε­ται με αργούς ρυθ­μούς και με προ­σπά­θεια από την πλευ­ρά των συνη­γό­ρων του δολο­φό­νου Κορ­κο­νέα να σπά­σει η ποι­νή της ισό­βιας κάθειρ­ξης και να δημιουρ­γη­θούν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις υπο­βο­λής αιτή­μα­τος απο­φυ­λά­κι­σης μετά από λίγα χρόνια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο