Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μητροπολίτης Χίου: Απόγονοι των Οθωμανών κατακτητών οι πρόσφυγες — Επικρότησε ο Αλκ. Στεφανής

Βολές κατά των προ­σφύ­γων και των μετα­να­στών εκτό­ξευ­σε ο Μητρο­πο­λί­της Χίου Μάρ­κος κατά την τέλε­ση Δοξο­λο­γί­ας στις Καρυ­ές με αφορ­μή την επέ­τειο παρά­δο­σης της Χίου από τους Οθω­μα­νούς Τούρ­κους στον Ελλη­νι­κό Στρα­τό τον Δεκέμ­βριο του 1912.

Με αφορ­μή τις πλη­ρο­φο­ρί­ες για δημιουρ­γία υπερ­δο­μής 7.000 ατό­μων στο Αίπος, ο Μητρο­πο­λί­της είπε: “Ούτε μόνι­μα, ούτε προ­σω­ρι­νά στο Αίπος οι ομο­γε­νείς των τότε κατακτητών”.

Ανα­λυ­τι­κά ανέφερε:

“Η ηρω­ι­κή μάχη του Αίπους, καθι­στούν εμάς υπευ­θύ­νους, εκεί όπου χύθη­καν αίμα­τα ηρώ­ων και σκορ­πί­στη­καν οστά ηρώ­ων, να μην επι­τρέ­ψου­με ούτε μόνι­μα, ούτε προ­σω­ρι­νά να ξανα­πα­τή­σουν τα πόδια των ομο­γε­νών των τότε κατακτητών”.

Εντύ­πω­ση προ­κα­λεί το γεγο­νός ότι το ρατσι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα του Μητρο­πο­λί­τη έγι­νε μπρο­στά σε μικρά παι­διά και παρου­σία του υφυ­πουρ­γού Εθνι­κής Άμυ­νας, Αλκι­βιά­δη Στεφανή.

«Δεν θεω­ρώ τα όσα είπε ο Μητρο­πο­λί­της Μάρ­κος ως παρέμ­βα­ση. Ήταν εξαι­ρε­τι­κό αυτό που είπε ο Σεβα­σμιώ­τα­τος, τον οποίο τιμού­με και αγα­πά­με και βεβαί­ως τα λαμ­βά­νου­με υπό­ψη σε κάθε σκέ­ψη και σε κάθε από­φα­ση που παίρ­νου­με», είπε συγκε­κρι­μέ­να ο Αλκι­βιά­δης Στεφανής.

Πηγή: in.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο