Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μητσοτάκης για το νέο ΕΣΥ: «Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό» το σύστημα Υγείας»

«Το σύστη­μα Υγεί­ας πρέ­πει να βρει νέους τρό­πους συνερ­γα­σί­ας με τον ιδιω­τι­κό τομέα, δεν είναι υπο­χρε­ω­τι­κό να είναι μόνο κρα­τι­κό», ισχυ­ρί­στη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε συνέ­δριο για την Υγεία, κάνο­ντας σαφές πως το νέο ΕΣΥ που ορα­μα­τί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση θα χτι­στεί με τα υλι­κά της πλή­ρους εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης και ιδιωτικοποίησης!

Στό­χος είναι να πρι­μο­δο­τη­θεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας και η επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση στην Υγεία παρά το γεγο­νός ότι η παν­δη­μία κατέρ­ρι­ψε το μύθο της δήθεν αρμο­νι­κής συνύ­παρ­ξης δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα. Αντί­θε­τα κατα­δεί­χθη­κε πως ο ιδιω­τι­κός επι­χει­ρη­μα­τι­κός τομέ­ας της Υγεί­ας κερ­δί­ζει από τις ελλεί­ψεις του δημό­σιου τομέα που δια­χρο­νι­κά συντη­ρούν οι ασκού­με­νες πολιτικές.

Ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας χρυ­σώ­θη­κε κατά την παν­δη­μία από την κυβέρ­νη­ση που αρνή­θη­κε την επί­τα­ξή τους και πλέ­ον ο πρω­θυ­πουρ­γός υπο­στή­ρι­ξε πως πρέ­πει να ενι­σχυ­θεί αυτή η «συνερ­γα­σία», δηλα­δή το τάι­σμα των επι­χει­ρη­μα­τιών της Υγείας.

Ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «κάνα­με βήμα­τα συνερ­γα­σί­ας με τον ιδιω­τι­κό τομέα σε συν­θή­κες δύσκο­λες. Είναι πολύ ενδια­φέ­ρον για την επό­με­νη μέρα και πρέ­πει να αξιο­λο­γη­θεί πώς δού­λε­ψαν μαζί κρά­τος και ιδιω­τι­κός τομέ­ας».

Οι τοπο­θε­τή­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού προ­σφέ­ρουν νέες ευκαι­ρί­ες στα μεγα­θή­ρια της Υγεί­ας να θησαυ­ρί­σουν πάνω στην υγεία του λαού.

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο