Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια Κύπρος ενιαία ‑ένα και όχι δύο κράτη- ανεξάρτητη, η θέση του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Μια Κύπρος ενιαία ‑ένα και όχι δύο κρά­τη- ανε­ξάρ­τη­τη, με μία και μόνη κυριαρ­χία, μία ιθα­γέ­νεια και διε­θνή οντό­τη­τα, χωρίς ξένες βάσεις και στρα­τεύ­μα­τα, χωρίς ξένους εγγυ­η­τές και προ­στά­τες είναι η θέση του ΚΚΕ, ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του Κόμ­μα­τος για την άτυ­πη πεντα­με­ρή διά­σκε­ψη για το Κυπριακό.

Ανα­φέ­ρει:

«Η άτυ­πη πεντα­με­ρής διά­σκε­ψη για το Κυπρια­κό θα διε­ξα­χθεί μέσα σε συν­θή­κες έντο­νων παρεμ­βά­σε­ων του ευρω­α­τλα­ντι­κού παρά­γο­ντα και προ­ώ­θη­σης συμ­βι­βα­σμού ανά­με­σα από τη μία στη συνο­μο­σπον­δια­κή “λύση” των δύο συνι­στώ­ντων κρα­τών και από την άλλη στην κάθε­τη διχο­τό­μη­ση που προ­τεί­νει η τουρ­κι­κή πλευρά.

Όλα τα παρα­πά­νω δεν έχουν καμιά σχέ­ση με τη δίκαιη επί­λυ­ση του κυπρια­κού προ­βλή­μα­τος και το συμ­φέ­ρον του κυπρια­κού λαού.

Το ΚΚΕ έχει εκφρά­σει τη θέση του για μια Κύπρο ενιαία ‑ένα και όχι δύο κρά­τη- ανε­ξάρ­τη­τη, με μία και μόνη κυριαρ­χία, μία ιθα­γέ­νεια και διε­θνή οντό­τη­τα, χωρίς ξένες βάσεις και στρα­τεύ­μα­τα, χωρίς ξένους εγγυ­η­τές και προστάτες».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο