Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια ταινία για τις ημέρες του Covid-19: «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» (Ολόκληρη η ταινία προσφορά του ΕΚ Λαυρίου)

Η Διοί­κη­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου Λαυ­ρί­ου & Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, θέλο­ντας να συμ­βάλ­λει να περά­σουν δημιουρ­γι­κά τον χρό­νο τους οι εργα­ζό­με­νοι, ανέ­βα­σε στο κανά­λι του στο YOU TUBE, την ται­νία «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» η οποία είναι μια παρα­γω­γή από το studio pixel με τη βοή­θεια του Εργα­τι­κού Κέντρου Λαυ­ρί­ου-Ανα­το­λι­κής Αττι­κής και της θεα­τρι­κής ομά­δας ΕΞΟΡΥΞΗ, που εδρεύ­ει στο Λαύ­ριο. Το σενά­ριο και η σκη­νο­θε­σία είναι του Κώστα Φιλιού­ση. Συμ­με­τέ­χουν 30 ηθο­ποιοί και πεντα­κό­σιοι βοη­θη­τι­κοί ηθο­ποιοί. Η μου­σι­κή είναι του Άρη Βλά­χου και το τρα­γού­δι των τίτλων ερμη­νεύ­ει η Ανα­στα­σία Έδεν.

Η ται­νία ανα­δει­κνύ­ει την Απερ­γία των μεταλ­λω­ρύ­χων του Λαυ­ρί­ου το 1961 η οποία διάρ­κε­σε τρει­σή­μι­σι μήνες. Στην ται­νία ανα­δει­κνύ­ε­ται η οργά­νω­ση των εργα­τών, ο ηρω­ι­σμός και η αυτα­πάρ­νη­ση, αλλά και η τρο­μο­κρα­τία της εργο­δο­σί­ας και του κράτους.

Είναι μια ται­νία που αξί­ζει να την δουν όλοι οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός της χώρας μας, και είναι μια προ­σφο­ρά της Διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου προς τον λαό αυτές τις δύσκο­λες μέρες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο