Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια 21χρονη Παλαιστίνια εθελόντρια νοσοκόμα σκότωσε σήμερα στα σύνορα με τη Γάζα το κράτος δολοφόνος Ισραήλ

Μια νεα­ρή Παλαι­στί­νια σκο­τώ­θη­κε σήμε­ρα από τις σφαί­ρες Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών, κατά τη διάρ­κεια συγκρού­σε­ων κοντά στα σύνο­ρα μετα­ξύ Λωρί­δας της Γάζας και Ισρα­ήλ, έγι­νε γνω­στό από έναν αξιω­μα­τού­χο των υπη­ρε­σιών υγεί­ας του παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

Η Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών, σκο­τώ­θη­κε σε περιο­χή ανα­το­λι­κά της Χαν Γιου­νές, στο νότιο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, δήλω­σε ο Άσραφ αλ Κόντρα, ο εκπρό­σω­πος τύπου του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας στη Γάζα.

Η Ραζάν αλ Νατζάρ ήταν εθε­λό­ντρια νοσο­κό­μα και πρό­σφε­ρε υπη­ρε­σί­ες σε τραυ­μα­τί­ες. Τη στιγ­μή που δολο­φο­νή­θη­κε φορού­σε τη λευ­κή στο­λή του προ­σω­πι­κού των υπη­ρε­σιών υγεί­α­ςκαι πρό­σφε­ρε τις υπη­ρε­σί­ες της σε τραυματίες.

Η συγκε­κρι­μέ­νη νοσο­κό­μα εικο­νί­ζε­ται σε αρκε­τές φωτο­γρα­φί­ες κατά τις ημέ­ρες των δια­δη­λώ­σε­ων να προ­σφέ­ρει υπη­ρε­σί­ες σε τραυ­μα­τί­ες και δολο­φο­νη­μέ­νους από τον ισραη­λι­νό στρατό.

Σύμ­φω­να με τις ίδιες ανα­φο­ρές άλλοι 100 τραυ­μα­τί­στη­καν σήμε­ρα οι 40 από πραγ­μα­τι­κά πυρά.

palestini4

palestini13

Με τον θάνα­το της νεα­ρής γυναί­κας, που προ­φα­νώς καμία σχέ­ση δεν έχει με τη Χαμάς, και με κανέ­ναν τρό­πο δεν αντι­προ­σώ­πευε απει­λή για το Ισρα­ήλ,  αυξά­νε­ται σε 123 ο αριθ­μός των Παλαι­στι­νί­ων που σκο­τώ­θη­καν από Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες μετά την έναρ­ξη των κινη­το­ποι­ή­σε­ων δια­μαρ­τυ­ρί­ας στη Γάζα την 30ή Μαρτίου.

palestine3

Από την άλλη οι ΗΠΑ δήλω­σαν ότι θα ασκή­σουν βέτο στο Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ για να μην περά­σει ψήφι­σμα του Κου­βέιτ για τη διε­θνή προ­στα­σία των Παλαι­στι­νί­ων.  Βέτο για να μπο­ρεί το Ισρα­ήλ να δολο­φο­νεί, παι­διά, νοσο­κό­μες και άμα­χους διαδηλωτές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο