Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μιλάνο: Έκλεισε το κρεματόριο λόγω αδυναμίας να διαχειριστεί τον αριθμό σορών

Το μεγα­λύ­τε­ρο κρε­μα­τό­ριο του Μιλά­νου έκλει­σε σήμε­ρα τις πόρ­τες του, μην μπο­ρώ­ντας να δια­χει­ρι­στεί τον τερά­στιο αριθ­μό σορών που μετα­φέ­ρο­νται εκεί για απο­τέ­φρω­ση, έγι­νε σήμε­ρα γνω­στό από τη δημο­τι­κή αρχή της πρω­τεύ­ου­σας της Λομβαρδίας.

Σύμ­φω­να με τον τελευ­ταίο επί­ση­μο απο­λο­γι­σμό, η παν­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού σκό­τω­σε επι­πλέ­ον 760 ανθρώ­πους τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες στην Ιτα­λία, εκ των οποί­ων 366 στη Λομ­βαρ­δία, με την περιο­χή του Μιλά­νου να είναι η πλέ­ον πλη­γεί­σα. Από την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας, το 50% και πλέ­ον των θανά­των στη Ιτα­λία (7.960 εκ των 13.915) έχει κατα­γρα­φεί εκεί.

Το κυριό­τε­ρο κρε­μα­τό­ριο του Μιλά­νου χρειά­στη­κε να δια­χει­ρι­στεί «μια συνε­χή και προ­ο­δευ­τι­κή αύξη­ση σορών προς απο­τέ­φρω­ση», επι­ση­μαί­νει η δημο­τι­κή αρχή.

Σύμ­φω­να με την ίδια, το διά­στη­μα ανα­μο­νής ήταν 20 ημέ­ρες. Εάν αυτό το διά­στη­μα συνέ­χι­ζε να αυξά­νε­ται, αυτό θα προ­κα­λού­σε «προ­βλή­μα­τα υγιει­νής και υγεί­ας». Το κρε­μα­τό­ριο δεν θα δέχε­ται πλέ­ον σορούς για έναν μήνα.

Οι αρχές της πόλης επι­ση­μαί­νουν ότι 2.155 Μιλα­νέ­ζοι πέθα­ναν τον Μάρ­τιο ένα­ντι 1.224 την ίδια περί­ο­δο το 2019.

«Οι υπη­ρε­σί­ες μας εκφο­ράς και καύ­σης νεκρών και οι εργα­ζό­με­νοί μας στα κοι­μη­τή­ρια εργά­ζο­νται ακού­ρα­στα, με ανε­πτυγ­μέ­νη αίσθη­ση των ευθυ­νών τους» σχο­λί­α­σε ο Ρομπέρ­το Κόκο, αντι­δή­μαρ­χος δημό­σιων υπηρεσιών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο