Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα…

Με αφορ­μή τις πρό­σφα­τες εκλο­γές στο Σωμα­τείο Ελλή­νων Ηθο­ποιών, η δημο­σιο­γρά­φος Έλε­να Ακρί­τα με το άρθρο της «Ο Σπύ­ρος ο Μπι­μπί­λας» στην εφη­με­ρί­δα «Τα Νέα» επι­τέ­θη­κε στο ΚΚΕ ότι προ­βαί­νει σε σεξι­στι­κά σχό­λια για τον νέο πρό­ε­δρο του ΔΣ του ΣΕΗ.
Ανα­ρω­τιό­μα­στε, αλή­θεια, σε ποια στοι­χεία βασί­ζει η αρθρο­γρά­φος το λάβρο κατη­γο­ρη­τή­ριό της για το ΚΚΕ;
«Χτε­νί­ζο­ντας» το δια­δί­κτυο, δεν βρή­κα­με ούτε ένα σχό­λιο αυτού του είδους που να προ­έρ­χε­ται από το ΚΚΕ.
Άλλω­στε η ίδια η ιδε­ο­λο­γία και η στρα­τη­γι­κή του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση όλων των ταξι­κών, κοι­νω­νι­κών, εθνι­κών, φυλε­τι­κών κ.ά. διαι­ρέ­σε­ων το καθι­στούν αδιάλ­λα­κτο αντί­πα­λο του ρατσι­σμού κάθε είδους.
Για το ΚΚΕ οι δια­κρί­σεις αυτές είναι τόσο εχθρι­κές προς τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, όσο εχθρι­κή είναι γι’ αυτά και η εκμε­ταλ­λευ­τι­κή κοι­νω­νία που τις γεν­νά.

Επει­δή η συντά­κτρια του άρθρου φαί­νε­ται πως διαι­σθά­νε­ται ότι οι αβά­σι­μοι ισχυ­ρι­σμοί της δεν έχουν ίχνος πει­στι­κό­τη­τας, κατα­φεύ­γει στο τέχνα­σμα της επι­λε­κτι­κής απο­κο­πής μιας φρά­σης από την τοπο­θέ­τη­ση του ΚΚΕ στη Βου­λή για τα ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια, παρα­χα­ρά­ζο­ντας ολο­σχε­ρώς τη θέση του Κόμ­μα­τος για το θέμα και επι­βε­βαιώ­νο­ντας το λαϊ­κό γνω­μι­κό πως η μισή αλή­θεια ισο­δυ­να­μεί με ψέμα. Πίσω από όλα αυτά νομί­ζου­με πως δια­κρί­νε­ται η αδυ­να­μία ευθεί­ας και έντι­μης πολι­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης, αλλά και μια αμη­χα­νία για τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών στο Σωμα­τείο Ελλή­νων Ηθο­ποιών, που σε συν­θή­κες πρω­το­φα­νούς μαζι­κό­τη­τας ανέ­δει­ξαν για άλλη μία φορά πρώ­τη τη «Δημο­κρα­τι­κή Ενό­τη­τα Ηθο­ποιών», τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δύνα­μη που πρό­σκει­ται στο ΚΚΕ. Ίσως πάλι όλα αυτά να απο­τε­λούν μια από­πει­ρα να δια­σκε­δα­στούν οι αρνη­τι­κές εντυ­πώ­σεις που προ­κά­λε­σε η θλι­βε­ρή στά­ση της δεύ­τε­ρης και της τρί­της σε ψήφους παρά­τα­ξης να ενω­θούν για να εξο­στρα­κί­σουν παντε­λώς τη «Δημο­κρα­τι­κή Ενό­τη­τα Ηθο­ποιών» από το προ­ε­δρείο του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Σωμα­τεί­ου, παρα­βιά­ζο­ντας ωμά την εντο­λή του κλά­δου των ηθοποιών.

Εκεί­νο που δεν αλλά­ζει ‑αρέ­σει δεν αρέ­σει σε κάποιους, είναι ότι οι εκλο­γές ανέ­δει­ξαν πρώ­τη δύνα­μη και πάλι την Δημο­κρα­τι­κή Ενό­τη­τα Ηθοποιών!
Και όπως αναφέρουν
Από αύριο, η μάχη για την ζωή μας και την τέχνη, για συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις, πνευ­μα­τι­κά δικαιώ­μα­τα, για μια σει­ρά διεκ­δι­κή­σε­ων του κλά­δου θα είναι εδώ και θα κρι­θούν από τον αγώ­να που θα δώσει μαζι­κά ο κλά­δος.

Συνεχίζουμε, Ολοι Μαζί, Δυνατοί!

Δεί­τε και |> ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο