Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μισισίπι: Αστυνομικός πυροβόλησε μέσα στο σπίτι του 11χρονο αγόρι που είχε καλέσει την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Οικο­γέ­νεια από το Μισι­σί­πι των ΗΠΑ ζήτη­σε την απο­πο­μπή αστυ­νο­μι­κού ενα­ντί­ον του οποί­ου έχουν απαγ­γελ­θεί κατη­γο­ρί­ες επει­δή πυρο­βό­λη­σε ένα 11χρονο αγό­ρι, το οποίο κάλε­σε την αστυ­νο­μία για ένα περι­στα­τι­κό ενδο­οι­κο­γε­νεια­κής βίας.

Ο Αντε­ριέν Μάρι, που κάλε­σε την αστυ­νο­μία έπει­τα από προ­τρο­πή της μητέ­ρας του, ήταν άοπλος και ακο­λου­θού­σε τις οδη­γί­ες του αστυ­νο­μι­κού της Ιντια­νό­λα Γκρεγκ Κάπερς όταν αυτός τον πυρο­βό­λη­σε στο στή­θος τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του, δήλω­σε ο δικη­γό­ρος της οικο­γέ­νειάς του Κάρ­λος Μουρ.

Το αγό­ρι είχε καλέ­σει την αστυ­νο­μία, αφού ένας άνδρας απεί­λη­σε στις 4 τα ξημε­ρώ­μα­τα τη μητέ­ρα του Νακά­λα Μάρι, αλλά ο Κάπερς «κλι­μά­κω­σε την κατά­στα­ση», σύμ­φω­να με τον Μουρ.

Ο Μουρ ζήτη­σε να δοθεί στη δημο­σιό­τη­τα το βίντεο από την κάμε­ρα που έφε­ρε πάνω του ο Κάπερς και εξέ­φρα­σε την αντί­θε­σή του στο γεγο­νός ότι έχει τεθεί σε αργία μετ’ απο­δο­χών μέχρι να ολο­κλη­ρω­θεί η έρευνα.

Μικρή ομά­δα δια­δη­λω­τών συγκε­ντρώ­θη­κε χθες, Πέμ­πτη, το πρωί έξω από το δημαρ­χια­κό μέγα­ρο, όπου η οικο­γέ­νεια του αγο­ριού συνα­ντή­θη­κε με τοπι­κούς αξιωματούχους.

«Ζητά­με δικαιο­σύ­νη. Ένα 11χρονο μαύ­ρο αγό­ρι στην Ιντια­νό­λα παρά λίγο να χάσει τη ζωή του», κατήγ­γει­λε ο Μουρ. «Δεν έκα­νε τίπο­τα λάθος και όλα σωστά».

Ο 11χρονος είχε δια­κο­μι­στεί στο πανε­πι­στη­μια­κό νοσο­κο­μείο του Μισι­σι­πή από όπου πήρε εξι­τή­ριο την Τετάρτη.

«Είναι καλά, είναι ευλο­γη­μέ­νος. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περι­γρά­ψω, πώς να περι­γρά­ψω το γεγο­νός ότι επι­βί­ω­σε», δήλω­σε χθες η μητέ­ρα του, όταν ρωτή­θη­κε από δημο­σιο­γρά­φους για την κατά­στα­ση της υγεί­ας του γιου της.

Σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στο CNN η Νακά­λα Μάρι δήλω­σε ότι ο πατέ­ρας ενός από τα άλλα παι­διά της έφτα­σε στο σπί­τι της στις 4 τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του «οργι­σμέ­νος». Φοβού­με­νη για την ασφά­λειά της ζήτη­σε από τον Αντε­ριέν να καλέ­σει την αστυνομία.

Όπως εξή­γη­σε η Μάρι ο αστυ­νο­μι­κός που έφτα­σε στο σπί­τι της «τρά­βη­ξε το όπλο του όταν έφτα­σε στην πόρ­τα και ζήτη­σε από όσους βρί­σκο­νται μέσα στο σπί­τι να βγουν έξω». Πρό­σθε­σε ότι ο γιος της δέχθη­κε τον πυρο­βο­λι­σμό όταν μπή­κε σαλόνι.

«Μόλις έστρι­ψε τη γωνία, τον πυρο­βό­λη­σε. Δεν μπο­ρώ να κατα­λά­βω για­τί», τόνισε.

Δύο άλλα παι­διά, η κόρη της Μάρι και ο 2χρονος ανι­ψιός της, βρί­σκο­νταν στο σπί­τι την ώρα του συμ­βά­ντος, σημεί­ω­σε η ίδια.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο