Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ: Ακόμη μια χαμένη πρόκριση για την Εθνική…

Η Εθνι­κή ομά­δα θα είναι απού­σα από άλλη μια μεγά­λη διορ­γά­νω­ση, εν προ­κει­μέ­νω το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο του Κατάρ το 2022. Η Ελλά­δα ηττή­θη­κε στο πλαί­σιο του Β΄ ομί­λου (7η αγω­νι­στι­κή) από την Ισπα­νία με 1–0 στο ΟΑΚΑ, από αμφι­σβη­τού­με­νο πέναλ­τι που εκτέ­λε­σε ο Σαρά­μπια στο 26ο λεπτό και είναι τρί­τη στο γκρουπ, με τους Ισπα­νούς να περ­νούν πρώ­τοι μετά την «αυτο­κτο­νία» της Σου­η­δί­ας στο Μπατούμι.

Πριν από την σέντρα, η ελλη­νι­κή ομά­δα χρεια­ζό­ταν μόνο νίκη επί του ιβη­ρι­κού συγκρο­τή­μα­τος και την τελευ­ταία αγω­νι­στι­κή η Σου­η­δία να μην ηττη­θεί στην Ισπα­νία και η «γαλα­νό­λευ­κη» να νική­σει το Κόσο­βο. Σε αυτό το σενά­ριο η Ελλά­δα θα ήταν δεύ­τε­ρη και θα διεκ­δι­κού­σε συμ­με­το­χή στο Κατάρ μέσω των αγώ­νων μπα­ράζ. Εκ των πραγ­μά­των, έμει­νε μια υπό­θε­ση… εργασίας.

Πλέ­ον, το αντι­προ­σω­πευ­τι­κό συγκρό­τη­μα θα πρέ­πει να περι­μέ­νει το EURO 2024 (και το υπο­δε­έ­στρε­ρο Nations League), συμπλη­ρώ­νο­ντας δηλα­δή μια δεκα­ε­τία από την τελευ­ταία μεγά­λη διορ­γά­νω­ση στην οποία συμ­με­τεί­χε και ήταν το Μου­ντιάλ της Βρα­ζι­λί­ας, το 2014.

Γνω­ρί­ζο­ντας ότι δεν μπο­ρού­σε να παί­ξει ποδό­σφαι­ρο κυριαρ­χί­ας απέ­να­ντι στην Ισπα­νία, η ελλη­νι­κή ομά­δα επέ­λε­ξε να δώσει κατο­χή στη «ρόχα» και να οργα­νω­θεί στο μισό του γηπέ­δου, ψάχνο­ντας την ευκαι­ρία σε κάποια αντεπίθεση.

Το πέτυ­χε στο 21ο λεπτό, με τον Μασού­ρα να φεύ­γει στον κενό χώρο και να «εκτε­λεί» άψο­γα τον Σιμόν, όμως το γκολ δεν μέτρη­σε καθώς τη στιγ­μή της πάσας ο Έλλη­νας διε­θνής ήταν λίγο πιο μπροστά.

Με την ομά­δα του Λουίς Ενρί­κε να πιέ­ζει αλλά να μην μπο­ρεί να δημιουρ­γή­σει ευκαι­ρία, ήρθε το «δώρο» του Μαρ­τσί­νιακ στο 24ο λεπτό για να βγά­λει από το επι­θε­τι­κό αδιέ­ξο­δο τους Ίβηρες.

Στο σημείο εκεί­νο οι Ισπα­νοί εκτέ­λε­σαν κόρ­νερ από αρι­στε­ρά και ο Ινί­γκο Μαρ­τί­νεθ βρέ­θη­κε στο έδα­φος από μαρ­κά­ρι­σμα του Γιαννούλη.

Στο ριπλέι όμως φάνη­κε αρχι­κά ο Λαπόρτ να βρί­σκει την μπά­λα με το χέρι στη διεκ­δί­κη­ση με τον Γού­τα, όμως η φάση περιέρ­γως δεν ελέγ­χθη­κε σχο­λα­στι­κά και ο Σαρά­μπια άνοι­ξε το σκορ στο 26΄ από τα 11 βήμα­τα. Μάλι­στα, αυτό ήταν το πρώ­το εύστο­χο πέναλ­τι των Ισπα­νών ύστε­ρα από πέντε χαμέ­νες εκτελέσεις.

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο ο Φαν΄τ Σχιπ άλλα­ξε τους δύο επι­θε­τι­κούς του (Παυ­λί­δης, Μασού­ρας) με τους Δου­βί­κα και Τζό­λη για περισ­σό­τε­ρη ταχύ­τη­τα και διείσ­δυ­ση. Η Εθνι­κή έγι­νε πιο επι­θε­τι­κή, ανέ­βη­κε μέτρα και προ­σπά­θη­σε να δημιουρ­γή­σει κατα­στά­σεις αλλά χωρίς να το πετύ­χει, ενώ κιν­δύ­νε­ψε στο 68΄, με το σουτ του Ροντρί­γκο να φεύ­γει ελά­χι­στα άουτ.

Η είσο­δος του «μετρο­νό­μου» Μπου­σκέτς στο 65΄ απλο­ποί­η­σε την κατά­στα­ση για τους Ισπα­νούς, με τον άσο της Μπαρ­τσε­λό­να να «δένει» το παι­χνί­δι της «ρόχα», να «σβή­νει» τον αγώ­να και να οδη­γεί τους συμπαί­κτες του εκ του ασφα­λούς στη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μαρ­τσί­νιακ (Πολω­νία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιώ­πης, Τσι­μί­κας, Γού­τας, Τζα­βέλ­λας — Σαρά­μπια, Καρβαχάλ

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλα­χο­δή­μος, Γού­τας, Τζα­βέλ­λας, Τσι­μί­κας, Ανδρού­τσος, Σιώ­πης, Μπου­χα­λά­κης (78΄ Πέλ­κας), Μάντα­λος, Γιαν­νού­λης (67΄ Λημνιός), Μασού­ρας (46΄ Τζό­λης), Παυ­λί­δης (46΄ Δουβίκας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρί­κε): Σιμόν, Καρ­βα­χάλ, Μαρ­τί­νεθ (88΄ Αθπι­λι­κου­έ­τα), Λαπόρτ, Γκα­γιά, Γκά­βι (65΄ Μπου­σκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57΄ Ροντρί­γκο), Μορά­τα (65΄ Φορ­νάλς), Σαρά­μπια (56΄ Όλμο).

Πηγή: ΑΠΕ

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο