Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ: Στον τελικό η Γαλλία που κέρδισε 2–0 το μαχητικό Μαρόκο

Ένα βήμα, από το γίνει η πρώ­τη ομά­δα στην Ιστο­ρία των Μου­ντιάλ, που θα κατα­κτή­σει για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη φορά το βαρύ­τι­μο τρό­παιο, μετά από την Βρα­ζι­λία το 1962, απέ­χει πλέ­ον η Γαλλία.

Για να το κάνει αυτό θα πρέ­πει το από­γευ­μα της Κυρια­κής (18/12, 17:00) να επι­κρα­τή­σει της Αργε­ντι­νής στο μεγά­λο τελι­κό του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου του Κατάρ, αφού από­ψε στο στά­διο Αλ Μπαϊτ της πόλης Αλ Κορ, νίκη­σε με 2–0 το Μαρό­κο στο δεύ­τε­ρο χρο­νι­κά ημι­τε­λι­κό, με τα γκολ των Τεό Ερνα­ντέζ (5΄) και Κολό Μουα­νί στο 79΄!

Η κόντρα της παγκό­σμιας πρω­τα­θλή­τριας απέ­να­ντι στο από­λυ­το αου­τσάι­ντερ του τουρ­νουά, ανέ­δει­ξε μεγά­λους νικη­τές τους «τρι­κο­λόρ», στο πρώ­το επί­ση­μο ματς με το Μαρόκο.

Η εμπει­ρία και η ποιό­τη­τα της ομά­δας του Ντι­ντιέ Ντε­σάν υπε­ρί­σχυ­σε της θέλη­σης και του ενθου­σια­σμού των «Λιο­ντα­ριών του Άτλα­ντα», που μπο­ρεί να ηττή­θη­καν στον ημι­τε­λι­κό, αλλά με την εμφά­νι­σή τους απέ­δει­ξαν ότι μόνο τυχαία δεν βρέ­θη­καν στην τετρά­δα του τουρνουά.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο