Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία — Μεξικό και Ιαπωνία — Βέλγο — Θα συνεχιστούν οι εκπλήξεις;

Μου­ντιάλ 2018:  Δύο ακό­μη αγώ­νες σήμε­ρα στη φάση των «16». Στην μάχη των προη­μι­τε­λι­κών μπαί­νει η Βρα­ζι­λία, η οποία δεν θέλει να πέσει θύμα έκπλη­ξης όπως πολ­λά φαβο­ρί μέχρι τώρα.

Στις 17:00, στη Σαμά­ρα, θα παί­ξουν η Βρα­ζι­λία με το Μεξι­κό και στις 21:00, στο Ροστόφ, θα ανα­με­τρη­θούν το Βέλ­γιο και η Ιαπωνία.

Οι παί­κτες του Τίτε καλού­νται να επι­βε­βαιώ­σουν τον τίτλο του φαβο­ρί, που «κου­βα­λούν στις πλά­τες τους» όχι μόνο για τον συγκε­κρι­μέ­νο αγώ­να, αλλά και για την κατά­κτη­ση του τρο­παί­ου. Η αλή­θεια είναι, πως μετά την «μου­δια­σμέ­νη» αρχή, η Βρα­ζι­λία, βελ­τιώ­νει διαρ­κώς την εικό­να της και παίρ­νει το επι­θυ­μη­τό απο­τέ­λε­σμα, παί­ζο­ντας και ικα­νο­ποι­η­τι­κό ποδό­σφαι­ρο σε ορι­σμέ­να δια­στή­μα­τα. Φαί­νε­ται πως όσοι υπο­στή­ρι­ζαν ότι ο Τίτε έχει φτιά­ξει μία ομά­δα συνό­λου με καλά απο­δυ­τή­ρια, είχαν από­λυ­τα δίκαιο.

Από την πλευ­ρά του, ο Χουάν Κάρ­λος Οσό­ριο, που δεν μπο­ρεί να υπο­λο­γί­ζει στον τιμω­ρη­μέ­νο Μορέ­νο, θα προ­τι­μή­σει και πάλι το 4–2‑3–1 με τον Τσι­τσα­ρί­το στην κορυ­φή και τους Λοθά­νο, Βέλα, Λαγιούν και Γκουαρ­δά­δο στην μεσαία γραμ­μή, να επι­χει­ρούν να ελέγ­ξουν τον ρυθ­μό του αγώ­να. Ο Οτσόα είναι ο πιό «ταλαι­πω­ρη­μέ­νος» τερ­μα­το­φύ­λα­κας του τουρ­νουά, ωστό­σο προσ­δί­δει σιγου­ριά στους συμπαί­κτες του, οι οποί­οι θα πρέ­πει να ξεπε­ρά­σουν το σοκ από την ήττα 3–0 που γνώ­ρι­σαν με «κάτω τα χέρια» από την Σου­η­δία, ασχέ­τως εάν δεν απο­δεί­χθη­κε καταδικσαστική.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο