Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Η μεγάλη έκπληξη!!!

Μου­ντιάλ 2018: Το Βέλ­γιο έκα­νε τη μεγά­λη έκπλη­ξη και νίκη­σε 2–1 την Βρα­ζι­λία στον απο­ψι­νό δεύ­τε­ρο προη­μι­τε­λι­κό του Μου­ντιάλ 2018 και προ­κρί­θη­κε πανη­γυ­ρι­κά στην τετρά­δα της διορ­γά­νω­σης όπου θα συνα­ντή­σει τη Γαλ­λία που πέρα­σε νικώ­ντας την Ουρου­γουάη.

Βέβαια οι «Κόκ­κι­νοι διά­βο­λοι» είχαν την τύχη με το μέρος τους, αλλά και σε μεγά­λη βρα­διά τον Τιμπό Κουρ­τουά, που όσες φορές χρειά­στη­κε απέ­δει­ξε για­τί θεω­ρεί­ται ένας από τους κορυ­φαί­ους γκολ­κί­περ του κόσμου.

Η Βρα­ζι­λία ήταν το μεγά­λο φαβο­ρί, είχε πάρα πολ­λές ευκαι­ρί­ες στη διάρ­κεια του αγώ­να, δοκά­ρι στο ξεκί­νη­μά του, αλλά τελι­κά έμει­νε εκτός.  Από την άλλη, το Βέλ­γιο αιφ­νι­δί­α­σε καθώς προη­γή­θη­κε με 2–0 μέχρι το 31′ (με αυτο­γκόλ του Φερ­να­ντί­νιο στο 13′ και Ντε Μπρόι­νε 31′). Η «Σελε­σάο» αντέ­δρα­σε στο 75′ με τον Αγκού­στο (που λίγα λεπτά πριν είχε μπει αλλα­γή στο παι­χνί­δι), ενώ στο 93′ ο Κουρ­τουά απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά σουτ του Νεϊμάρ.

Η Βρα­ζι­λία δια­μαρ­τύ­ρε­ται δικαιο­λο­γη­μέ­να και για ένα πέναλ­τι που δεν της δόθη­κε στην επα­νά­λη­ψη σε ανα­τρο­πή του Νεϊ­μάρ από τον Κομπα­νί, με τον διαι­τη­τή Μάζιτς να συμ­βου­λεύ­ε­ται και το VAR, πριν δεί­ξει να συνε­χι­στεί το ματς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο