Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: «Μνημειώδης ληστεία» η πρόκριση της Αγγλίας, τάδε έφη Μαραντόνα

Ο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να έκα­νε αισθη­τή την παρου­σία του με διά­φο­ρους τρό­πους στο εν εξε­λί­ξει Παγκό­σμιο Κύπελ­λο.  Μετά τον απο­κλει­σμό της Αργε­ντι­νής τάχθη­κε υπέρ της Κολομ­βί­ας η οποία χτες απο­κλεί­στη­κε από την Αγγλία, αδί­κως και εξαι­τί­ας του διαι­τη­τή κατά τον Μαραντόνα

Επι­τέ­θη­κε στο διαι­τη­τή του αγώ­να Αγγλία-Κολομ­βία, εκτι­μώ­ντας ότι με τις απο­φά­σεις του δια­πρά­χθη­κε μια «μνη­μειώ­δης ληστεία» σε βάρος των «καφε­τέ­ρος», ενώ κατη­γό­ρη­σε τον Μαρκ Γκάι­γκερ ότι δεν διέ­θε­τε το επί­πε­δο να διευ­θύ­νει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο Μαρα­ντό­να, γνω­στός στην Αγγλία και σε όλο τον ποδο­σφαι­ρι­κό κόσμο για το διά­ση­μο «Χέρι του Θεού» στο Μου­ντιάλ του 1986, όταν σκό­ρα­ρε με το χέρι κατά των «τριών λιο­ντα­ριών», δήλω­σε ότι ο Αμε­ρι­κα­νός διαι­τη­τής θα έπρε­πε να τιμω­ρή­σει τον Χάρι Κέιν αντί να δώσει πέναλ­τι υπέρ του για ανα­τρο­πή από τον Κολομ­βια­νό Κάρ­λος Σάν­τσες στη διάρ­κεια του χθε­σι­νού αγώνα.

«Είδα μια μνη­μειώ­δη ληστεία στο γήπε­δο… ένα θανα­τη­φό­ρο λάθος για μια ολό­κλη­ρη χώρα», είπε ο Αργε­ντι­νός σού­περ σταρ για το πέναλ­τι που τελι­κά εκτέ­λε­σε ο Κέιν κι έδω­σε το προ­βά­δι­σμα στην Αγγλία με 1–0.

«Εδώ είναι ένας κύριος που απο­φα­σί­ζει, ένας διαι­τη­τής στον οποίο δεν θα έπρε­πε να ανα­τε­θεί ένας αγώ­νας αυτού του μεγέ­θους… Γκάι­γκερ, ένας Αμε­ρι­κα­νός, τι σύμ­πτω­ση», πρό­σθε­σε ο Μαρα­ντό­να στη νυχτε­ρι­νή του εκπο­μπή στη Βενε­ζου­έ­λα για το μου­ντιάλ στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό Telesur.

«Λυπά­μαι για ολό­κλη­ρο τον Κολομ­βια­νό λαό. Φώνα­ξα για το γκολ της Κολομ­βί­ας σαν να το είχα πετύ­χει εγώ», είπε ο Μαρα­ντό­να, που άφη­σε υπαι­νιγ­μούς κατά του επι­κε­φα­λής της επι­τρο­πής διαι­τη­σί­ας της FIFA Πιερ­λουί­τζι Κολί­να για τον ορι­σμό του Αμε­ρι­κα­νού διαι­τη­τή στο συγκε­κρι­μέ­νο ματς.

Μου­ντιάλ 2018: Αγγλία – Κολομ­βία – Ακό­μη ένα παι­χνί­δι κρί­θη­κε στα πέναλτι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο