Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2022- Σαλμάν: «Η ομοφυλοφιλία είναι βλάβη στο μυαλό»

Ένας από τους (υπο­τί­θε­ται) «πρε­σβευ­τές» του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου του Κατάρ, ο πρώ­ην διε­θνής Χαλίντ Σαλ­μάν, μιλώ­ντας στο γερ­μα­νι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο ZDF, είπε ότι η ομο­φυ­λο­φι­λία είναι «βλά­βη στο μυα­λό», καθώς το κρά­τος του Κόλ­που ετοι­μά­ζε­ται να φιλο­ξε­νή­σει το Μου­ντιάλ 2022 (20/11–18/12) σε 12 ημέρες.

Σε συνέ­ντευ­ξη στη Ντό­χα, η οποία έχει προγ­φρα­μα­τι­στεί να προ­βλη­θεί σήμε­ρα, ο (ομο­φο­βι­κός) πρώ­ην διε­θνής του Κατάρ, ανα­φέρ­θη­κε στο θέμα της ομο­φυ­λο­φι­λί­ας, η οποία είναι παρά­νο­μη στη συντη­ρη­τι­κή μου­σουλ­μα­νι­κή χώρα.

Ορι­σμέ­νοι ποδο­σφαι­ρι­στές έχουν εκφρά­σει ανη­συ­χί­ες για τα δικαιώ­μα­τα των φιλά­θλων που θα ταξι­δέ­ψουν στο Κατάρ για το Μου­ντιάλ, ειδι­κά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατό­μων και γυναι­κών, για τους οποί­ους οι οργα­νώ­σεις δικαιω­μά­των υπο­στη­ρί­ζουν ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

Η χώρα ανα­μέ­νει περισ­σό­τε­ρους από ένα εκα­τομ­μύ­ριο επι­σκέ­πτες για το Παγκό­σμιο Κύπελλο.

«Πρέ­πει να απο­δε­χτούν τους κανό­νες μας εδώ», είπε ο Σαλ­μάν. Η ομο­φυ­λο­φι­λία είναι χαράμ. Ξέρε­τε τι σημαί­νει χαράμ (απα­γο­ρευ­μέ­νο);», είπε.

Όταν ρωτή­θη­κε για­τί ήταν απα­γο­ρευ­μέ­νη, ο Σαλ­μάν είπε: «Δεν είμαι αυστη­ρός μου­σουλ­μά­νος, αλλά για­τί είναι απα­γο­ρευ­μέ­νη; Για­τί είναι μία βλά­βη στο μυα­λό.» Στη συνέ­χεια, η συνέ­ντευ­ξη δια­κό­πη­κε αμέ­σως από έναν συνοδό.

Οι διορ­γα­νω­τές έχουν επα­νει­λημ­μέ­να δηλώ­σει ότι όλοι ήταν ευπρόσ­δε­κτοι στο Κατάρ κατά τη διάρ­κεια του Παγκο­σμί­ου Κυπέλλου.

Το Κατάρ είναι η πρώ­τη χώρα της Μέσης Ανα­το­λής που φιλο­ξε­νεί το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο, αλλά το μικρό έθνος έχει δεχθεί έντο­νες πιέ­σεις τα τελευ­ταία χρό­νια για τη μετα­χεί­ρι­ση των ξένων εργα­ζο­μέ­νων και τους περιο­ρι­στι­κούς κοι­νω­νι­κούς νόμους.

Πηγή: ΑΠΕ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο