Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομάσκετ: Τελικός πρόκρισης για την Ελλάδα απέναντι στη Νέα Ζηλανδία

Μου­ντο­μά­σκετ: Το… μετα­σει­σμό της ήττας από τη Βρα­ζι­λία, καλεί­ται να δια­χει­ρι­στεί η Εθνι­κή Ανδρών στον ‑δίχως αύριο- αγώ­να με τη Νέα Ζηλαν­δία, στο πλαί­σιο της δεύ­τε­ρης ημέ­ρας της 3ης και τελευ­ταί­ας αγω­νι­στι­κής της Α’ φάσης του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου του 2019 (5/9).

Η προσ­δο­κώ­με­νη αήτ­τη­τη πορεία του αντι­προ­σω­πευ­τι­κού συγκρο­τή­μα­τος στον 6ο όμι­λο της διορ­γά­νω­σης, ανε­κό­πη από­το­μα από την ομά­δα του Άτσα Πέτρο­βιτς, και πλέ­ον η «γαλα­νό­λευ­κη» καλεί­ται να αντι­δρά­σει στην «ανώ­μα­λη προ­σγεί­ω­ση» που την υπο­χρέ­ω­σε ο Άντερ­σον Βαρε­χάο και η παρέα του και να μη… παρα­πλα­νη­θεί από τη «χάκα» των Ωκεάνιων.

Η εκκί­νη­ση του εφε­τι­νού Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου «βάπτι­σε» τη Νέα Ζηλαν­δία ως το αου­τσάι­ντερ του 6ου ομί­λου, ωστό­σο η ομά­δα του Πολ Χενά­ρε φρό­ντι­σε να τους δια­ψεύ­σει με το… καλη­μέ­ρα, κοντρά­ρο­ντας αρχι­κά τη Βρα­ζι­λία και στη συνέ­χεια ρίχνο­ντας στο… κανα­βά­τσο το Μαυ­ρο­βού­νιο και θέτο­ντας συμ­με­το­χή στα σενά­ρια για πρό­κρι­ση στη Β’ φάση της διορ­γά­νω­σης. Άρα η Εθνι­κή Ανδρών σε καμία περί­πτω­ση δεν πρέ­πει να την υπο­τι­μή­σει στο «Gymnasium of Youth Olympic Game Sports Park», της Ναν­ζίνγκ (5/9, 15:00, ΕΡΤ SPORTS).

Η Νέα Ζηλαν­δία είναι μία μαχη­τι­κή ομά­δα, η οποία μπο­ρεί να υστε­ρεί στα μεγά­λα ονό­μα­τα, αλλά δια­κρί­νε­ται για τα… ιδιαί­τε­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του παι­χνι­διού της και τη σοβα­ρό­τη­τα που τη διακατέχει.

Πρό­κει­ται, άλλω­στε, για ένα σύνο­λο που αρέ­σκε­ται στην επί­θε­ση στα μακρι­νά σουτ, έχο­ντας μάλι­στα καλύ­τε­ρο ποσο­στό ευστο­χί­ας στα 6.75 από την Εθνι­κή Ανδρών. Παράλ­λη­λα, η κάθε πεντά­δα που βρί­σκε­ται στο παρ­κέ «κυνη­γά» μέχρι θανά­του τα ριμπά­ουντ, με πέντε παί­κτες να έχουν μέσο όρο τα 6 (Κ. Γου­έ­μπ­στερ, Λο, Άμπερ­κο­μπι, Τ. Γου­έ­μπ­στερ, Φοτού), όπερ σημαί­νει ότι οι Έλλη­νες διε­θνείς θα πρέ­πει να είναι σε επιφυλακή…

Αρνη­τι­κό της σημείο τα πολ­λά λάθη που κάνει σε κάθε ανα­μέ­τρη­ση, τα οποία επί­σης καλεί­ται να εκμε­ταλ­λευ­τεί το αντι­προ­σω­πευ­τι­κό συγκρό­τη­μα. Εδώ που φτά­σα­με, πάντως, η Νέα Ζηλαν­δία απέ­κτη­σε ένα ισχυ­ρό πλε­ο­νέ­κτη­μα, αυτό του κινή­τρου της πρό­κρι­σης στις 16 καλύ­τε­ρες ομά­δες που θα συνε­χί­σουν για τη διάκριση.

Από το ρόστερ της ξεχω­ρί­ζει το όνο­μα του γνώ­ρι­μου από τη θητεία του στον Κόροι­βο Αμα­λιά­δας, Κόρι Γου­έ­μπ­στερ. Πρό­κει­ται για έναν έμπει­ρο κόμπο γκαρντ, με έφε­ση σε οργά­νω­ση και σκο­ρά­ρι­σμα, που θα πάρει τα κρί­σι­μα σουτ. Ωστό­σο δε δια­κρί­νε­ται για τα αμυ­ντι­κά του καθήκοντα.

Ελλά­δα και Νέα Ζηλαν­δία δίνουν, λοι­πόν, έναν «τελι­κό» πρό­κρι­σης, με το νικη­τή να συνε­χί­ζει στη Β’ φάση και συγκε­κρι­μέ­να στο 12ο όμι­λο, όπου περι­μέ­νουν ΗΠΑ, Βρα­ζι­λία και ο νικη­τής του Τουρ­κία-Τσε­χία (5/9), και τον ηττη­μέ­νο να συνε­χί­ζει στους αγώ­νες κατά­τα­ξης για τις θέσεις 17–32 (15ος όμι­λος: ηττη­μέ­νος από Τουρ­κία-Τσε­χία, Ιαπω­νία, ηττη­μέ­νος από Ελλά­δα-Νέα Ζηλαν­δία και Μαυροβούνιο).

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας

Στις υπό­λοι­πες ανα­με­τρή­σεις της ημέ­ρας (5/9), από τον 5ο όμι­λο ξεχω­ρί­ζει η «μάχη» πρό­κρι­σης μετα­ξύ Τουρ­κί­ας και Τσε­χί­ας (5/9, 11:30), με το νικη­τή να παίρ­νει το εισι­τή­ριο για τη Β’ φάση. Οι ΗΠΑ, που έχουν εξα­σφα­λί­σει τη συμ­με­το­χή τους στην επό­με­νη φάση, ετοι­μά­ζο­νται για μία χαλα­ρή… προ­πό­νη­ση πριν τα δύσκο­λα, απέ­να­ντι στην Ιαπω­νία (5/9, 15:30), η οποία έχει απο­κλει­στεί από τη συνέ­χεια (ρεκόρ 0–2). Παράλ­λη­λα, η Team USA θέλει να ολο­κλη­ρώ­σει αήτ­τη­τη την Α’ φάση, προ­κει­μέ­νου να μετα­φέ­ρει στον 15ο όμι­λο το ρεκόρ του 3–0.

Ίδιο στό­χο με τις ΗΠΑ έχει και η πρω­το­πό­ρος Βρα­ζι­λία, η οποία στον τελευ­ταίο της αγώ­να στον 6ο όμι­λο, απέ­να­ντι στο Μαυ­ρο­βού­νιο (5/9, 11:00), ανα­ζη­τά τη νίκη που θα τη βοη­θή­σει να «κου­βα­λή­σει» το ρεκόρ 3–0 στον 15ο όμι­λο της Β’ φάσης.

Ξεκά­θα­ρα είναι τα πράγ­μα­τα στους τελευ­ταί­ους 2 ομί­λους (7ος & 8ος), όσον αφο­ρά στις προ­κρί­σεις, αλλά και στη συγκρό­τη­ση του 13ου ομί­λου της επό­με­νης φάσης (Γαλ­λία, Δομι­νι­κα­νή Δημο­κρα­τία, Αυστρα­λία, Λιθουανία).

Στον 7ο όμι­λο, Γαλ­λία και Δομι­νι­κα­νή Δημο­κρα­τία, που συνε­χί­ζουν την πορεία τους προς τη διά­κρι­ση, θα ανα­με­τρη­θούν μετα­ξύ τους (5/9, 15:30), με το νικη­τή να μετα­φέ­ρει το 3–0 στο 13ο όμι­λο και τον ηττη­μέ­νο να μπαί­νει με ρεκόρ 2–1. Την ίδια στιγ­μή, Ιορ­δα­νία και Γερ­μα­νία (5/9, 11:30) θα παλέ­ψουν για την πρώ­τη τους νίκη στη διορ­γά­νω­ση, πριν συνε­χί­σουν στις θέσεις 17–32.

Τέλος, στον 8ο όμι­λο, Λιθουα­νία και Αυστρα­λία δίνουν την τελευ­ταία τους μάχη πριν τη συνέ­χεια τους στον 13ο όμι­λο, με στό­χο τη δια­τή­ρη­ση του αήτ­τη­του. Στο άλλο ζευ­γά­ρι, Κανα­δάς και Σενε­γά­λη (5/9, 10:30) επι­θυ­μούν να… χαμο­γε­λά­σουν, πριν συνε­χί­σουν στους αγώ­νες κατά­τα­ξης για τις θέσεις 17–32.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο