Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ: Έτοιμες να… ματώσουν Αργεντινή και Σερβία

Μου­ντο­μπά­σκετ: «Ανοί­γει η αυλαία» της νοκ άουτ προη­μι­τε­λι­κής φάσης του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου της Κίνας, με τη διε­ξα­γω­γή των ανα­με­τρή­σε­ων στα πρώ­τα δύο ζευ­γά­ρια (10/9). Αναμ­φί­βο­λα, η «σύγκρου­ση» της Αργε­ντι­νής με τη Σερ­βία (10/9, 14:00) στην Ντον­γκουάν στρέ­φει πάνω της τα φώτα της δημο­σιό­τη­τας, με τους «αργυ­ρούς» του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου του 2014 να παλεύ­ουν για την πρό­κρι­ση απέ­να­ντι σε αυτούς του 2002.

Οι δύο παρα­δο­σια­κές δυνά­μεις του παγκο­σμί­ου μπά­σκετ ανα­μέ­νε­ται να… ματώ­σουν για τη συνέ­χειά τους στη διορ­γά­νω­ση, με τη Σερ­βία να προ­έρ­χε­ται από… ανώ­μα­λη προ­σγεί­ω­ση από την Ισπα­νία στην τελευ­ταία υπο­χρέ­ω­σή της στη Β΄ φάση και την Αργε­ντι­νή να έρχε­ται με… φόρα από την επί­δει­ξη δύνα­μης απέ­να­ντι στην Πολω­νία. Οι δύο ομά­δες έχουν τεθεί άλλη μία φορά αντι­μέ­τω­πες σε Παγκό­σμιο Κύπελ­λο, με τη Σερ­βία να επι­κρα­τεί με 84–82 στην Α΄ φάση της διορ­γά­νω­σης του 2010.
Το νικη­τή θα τον περι­μέ­νει ακό­μη μία «επι­κίν­δυ­νη απο­στο­λή» στα ημι­τε­λι­κά, καθώς θα αντι­με­τω­πί­σει την ομά­δα που θα βγει… ζωντα­νή από τον αγώ­να ΗΠΑ-Γαλ­λία (11/10).

Σει­ρά παίρ­νει (10/9, 16:00) η «μάχη» της Ισπα­νί­ας με την Πολω­νία στη Σαν­γκάη, με τους «φού­ριας ρόχας» να έχουν κάνει ήδη τη μισή δου­λειά, στο δρό­μο προς την επα­νά­λη­ψη ενός θριάμ­βου αντί­στοι­χου με αυτού του 2006, όταν κατέ­κτη­σαν το χρυ­σό μετάλ­λιο (σ.σ. είχαν επι­κρα­τή­σει στον τελι­κό της Ελλά­δας). Η ομά­δα του Σέρ­τζιο Σκα­ριό­λο έχει σαφώς πιο βατή πορεία προς τα μετάλ­λια, καθώς μετά τη νίκη επί της Σερ­βί­ας στη Β΄ φάση απέ­φυ­γε τις ΗΠΑ, τις οποί­ες μπο­ρεί πλέ­ον να συνα­ντή­σει μόνο στον τελι­κό. Οι Ίβη­ρες δύσκο­λα θα… εκτρο­χια­στούν από την Πολω­νία, ενώ ο νικη­τής θα βρει στα ημι­τε­λι­κά τον θριαμ­βευ­τή του Αυστρα­λία-Τσε­χία (11/10).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο