Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ — Ελλάδα — ΗΠΑ: Όνειρο ήταν και πάει.. Όλα πλέον παίζονται τη Δευτέρα

Μου­ντο­μπά­σκετ: Όλα πλέ­ον παί­ζο­νται τη Δευ­τέ­ρα, στον αγώ­να με την Τσε­χία όπου η Εθνι­κή θέλει νίκη επί της Τσε­χί­ας με +12 για να περά­σει στους «8». Σήμε­ρα με τα τρα­γι­κά ποσο­στά στην επί­θε­ση, η ήττα με 69 —  53 από τς ΗΠΑ ήρθε φυσιολογικά.

usa 1

Η Ελλά­δα πλή­ρω­σε την αστο­χία της και τη βια­σύ­νη στην εκδή­λω­ση της επί­θε­σης. Στην άμυ­να δεν τα πήγε άσχη­μα. Από την άλλη τρο­με­ρή συγκέ­ντρω­ση και προ­σή­λω­ση των Αμε­ρι­κα­νών σε κάθε μπά­λα και πολύ καλά άμυνα.

ellaada

Στο καθα­ρά αγω­νι­στι­κό κομ­μά­τι, οι Αμε­ρι­κα­νοί παρου­σιά­στη­καν πολύ δια­βα­σμέ­νοι στην άμυ­να και… βρα­χυ­κύ­κλω­σαν τον Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο με παγί­δες και σκλη­ρές άμυ­νες, ενώ δικαιώ­θη­καν για την επι­λο­γή τους να αφή­σουν αρκε­τά μακρι­νά σουτ στους Έλλη­νες. Από την άλλη μεριά, η «Επί­ση­μη Αγα­πη­μέ­νη» κινή­θη­κε σε… χαμη­λές στρο­φές και έδει­ξε ακό­μα και φόβο σε αρκε­τές περι­πτώ­σεις κοντά στο «ζωγρα­φι­στό», γεγο­νός που… τιμω­ρή­θη­κε από την απέ­να­ντι πλευρά.

Ο «Greek Freak» πάλε­ψε πάντως σε αρκε­τές περι­πτώ­σεις και φάνη­κε να παί­ζει… μόνος του σε στιγ­μές του ματς, ενώ ολο­κλή­ρω­σε την ανα­μέ­τρη­ση με νταμπλ νταμπλ (15 πόντοι, 13 ριμπά­ουντ). Με εκλάμ­ψεις οι Κώστας Σλού­κας (13 πόντοι) και Ιωάν­νης Παπα­πέ­τρου (7 πόντοι, 4 ριμπά­ουντ), ξεχώ­ρι­σαν από τους νικη­τές οι Κέμπα Ουό­κερ (15 πόντοι, 6 ασίστ) και Ντέ­ρικ Ουάιτ (9 πόντοι με 4/6 σουτ).

Τα δεκά­λε­πτα: 19–17, 38–25, 54–37, 69–53

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο